Špaldové rohlíky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 120 min.
  • Množství: 6 porcí

Ingredience

  • 7 g droždí
  • 0,5 lžička cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 150 ml voda
  • 150 g mouka špaldová hladká BIO PROBIO
  • 120 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 0,5 lžička sůl BIO BIOSAL
  • 30 g máslo
  • 1 ks mléko
  • mák modrý BIO PROBIO

Droždí rozdrobte do misky a smíchejte s cukrem. Zalijte vlažnou vodou a nechte vzejít kvásek ( 15 – 20 minut ).

Ve větší míse smíchejte mouky se solí. Vlijte dovnitř kvásek a zchladlé máslo. Zpracujte těsto.

Nechte hodinu kynout v míse pod utěrkou. Vyklopte na pomoučený vál a lehce propracujte. Rozdělte na 6 stejně velkých dílků a z každého vyválejte bochánek. Nechte cca 7 – 10 minut kynout.

Z každého bochánku vyválejte na pomoučeném vále trojúhelník a stočte od širšího kraje ke špičce. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 20 minut kynout.

Potřete rozšlehaným vejcem smíchaným s trochou mléka. Posypejte lehce mákem a pečte při 190 °C (horkovzduch) 15 – 20 minut dozlatova.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

56 Kč
Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

63 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Mák modrý BIO 250 g PROBIO

Mák modrý BIO 250 g PROBIO

71 Kč
Vybrat vše