Špaldové Ratatouille

  • Typ receptu: Veganské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g kroupy špaldové (kernotto) BIO PROBIO
  • 3 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • sůl jemná BIO BIOSAL
  • 2 ks cuketa
  • 2 ks lilek
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 300 g Cherry rajčata
  • 1 lžíce ocet balsamikový BIO DI MODENA IGP
  • citronová šťáva
  • čerstvá bazalka

Kernotto namočte přes noc a uvařte dle návodu na obale. Cukety, lilky a papriku nakrájejte na kousky o velikosti 1-2 cm. Kousky zeleniny smíchejte v míse s octem, polovinou oleje, citrónovou šťávou, pepřem a solí. Umístěte na plech či gril a grilujte při 160 °C asi 30 minut. Zelenina by měla být lehce měkká, ale stále příjemně křupavá. Grilovanou zeleniny smíchejte s uvařeným kernottem, cherry rajčátky a nadrobno nakrájenou cibulí. Přidejte zbytek olivového oleje, citrónovou šťávu a prolisovaný česnek. Vše promíchejte, aby se jednotlivé ingredience propojily. Ochuťte solí a pepřem. Posypte čerstvou bazalkou.

Ratatouille můžete podávat ihned ještě teplé nebo chlazené, uležené do druhého dne.

 

Nakoupit suroviny

Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO PROBIO

Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO PROBIO

52 Kč
Vybrat vše