Špaldové Ratatouille

  • Typ receptu: Veganské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 3 lžíce Olivový olej
  • Mletý černý pepř
  • Sůl Biosal
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Červená paprika
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužky Česnek
  • 300 g Cherry rajčata
  • Citronová šťáva
  • Bazalka

Kernotto namočte přes noc a uvařte dle návodu na obale. Cukety, lilky a papriku nakrájejte na kousky o velikosti 1-2 cm. Kousky zeleniny smíchejte v míse s octem, polovinou oleje, citrónovou šťávou, pepřem a solí. Umístěte na plech či gril a grilujte při 160 °C asi 30 minut. Zelenina by měla být lehce měkká, ale stále příjemně křupavá. Grilovanou zeleniny smíchejte s uvařeným kernitem, cherry rajčátky a nadrobno nakrájenou cibulí. Přidejte zbytek olivového oleje, citrónovou šťávu a prolisovaný česnek. Vše promíchejte, aby se jednotlivé ingredience propojily. Ochuťte solí a pepřem. Posypejte čerstvými bylinkami.

Ratatouille můžete podávat ihned ještě teplé nebo chlazené, uležené do druhého dne.

 

Nakoupit suroviny

Bazalka BIO 15 g

Bazalka BIO 15 g

49 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Vybrat vše