Špaldové muffiny s čokoládou

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 12 porcí

Ingredience

  • 140 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 140 g mouka pšeničná bílá hladká BIO PROBIO
  • 100 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva AMYLON
  • 3 lžíce kakao BIO PROBIO
  • 100 g máslo
  • 250 ml mléko
  • 2 ks vejce
  • 1 balení čokokapky BIO PROBIO

Nejprve smíchejte mouky, cukr, kypřicí prášek a kakao. Přidejte zchladlé rozpuštěné máslo, mléko a vejce. Vše dobře promíchejte do hladkého tekutého těsta a přisypte čokokapky.

Formičky na muffiny vyložené papírovými košíčky plňte těstem asi 1 cm pod okraj.

Pečte na 180 °C asi 25 minut.

Tip 1: do těsta můžete pro zvláčnění nastrouhat i 3 menší jablka, rozmačkat banán, nebo přidat nastrouhané lískové či vlašské ořechy

Tip 2: kravské mléko můžete nahradit nápojem ISOLA BIO

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Kakao BIO  PROBIO 150 g

Kakao BIO PROBIO 150 g

49 Kč
Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

40 Kč
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

44 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

6 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO PROBIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO PROBIO 500 g

47 Kč
Čokokapky BIO 100 g PROBIO

Čokokapky BIO 100 g PROBIO

46 Kč
Vybrat vše