Špaldové muffiny s čokoládou

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 12 porcí

Ingredience

  • 140 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 140 g mouka pšeničná bílá hladká BIO PROBIO
  • 100 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 3 lžíce kakao BIO PROBIO
  • 100 g máslo
  • 250 ml mléko
  • 2 ks vejce
  • 1 balení čokokapky BIO PROBIO

Nejprve smíchejte mouky, cukr, kypřicí prášek a kakao. Přidejte zchladlé rozpuštěné máslo, mléko a vejce. Vše dobře promíchejte do hladkého tekutého těsta a přisypte čokokapky.

Formičky na muffiny vyložené papírovými košíčky plňte těstem asi 1 cm pod okraj.

Pečte na 180 °C asi 25 minut.

Tip 1: do těsta můžete pro zvláčnění nastrouhat i 3 menší jablka, rozmačkat banán, nebo přidat nastrouhané lískové či vlašské ořechy

Tip 2: kravské mléko můžete nahradit nápojem ISOLA BIO

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

58 Kč
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

45 Kč
Kakao 150 g BIO PROBIO

Kakao 150 g BIO PROBIO

65 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Kapky čokoládové 100 g BIO PROBIO

Kapky čokoládové 100 g BIO PROBIO

58 Kč
Vybrat vše