Špaldové muffiny s čokoládou

  • Typ receptu: Vegetariánské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 15 min.
  • Množství: 12 porcí

Ingredience

  • 140 g Špaldová celozrnná mouka
  • 140 g Pšeničné bílá hladká mouka
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • 100 g Máslo
  • 2 ks Vejce
  • 250 ml Mléko
  • 100 g Třtinový cukr přírodní
  • 3 lžíce Kakao
  • 1 balení Čoko kapky

Smíchejte nejprve suché suroviny. Mezitím si rozehřejte máslo. Máslo, mléko a vejce smíchejte se suchými surovinami a důkladně promíchejte do hladkého tekutého těsta. Vyložte si formy na muffiny papírovými košíčky a lžící pomalu plňte. Tato množství vystačí přesně na 12 ks.

Pečte na 180°C asi 25 minut.

Tip: do těsta můžete pro zvláčnění nastrouhat i 3 menší jablka, rozmačkat banán či pro chuť rozmixovat lískové či vlašské ořechy

Tip 2: Kravské mléko můžete nahradit nápojem Isola Bio

Nakoupit suroviny

Cel. mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

Cel. mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

55 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

5,50 Kč
Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g  (H)

Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g (H)

47 Kč
Čokokapky BIO 100g

Čokokapky BIO 100g

46 Kč
Vybrat vše