Špaldové muffiny s čokoládou

  • Typ receptu: Vegetariánské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 15 min.
  • Množství: 12 porcí

Ingredience

  • 140 g Špaldová celozrnná mouka
  • 140 g Pšeničné bílá hladká mouka
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • 100 g Máslo
  • 2 ks Vejce
  • 250 ml Mléko
  • 100 g Třtinový cukr přírodní
  • 3 lžíce Kakao
  • 1 balení Čoko kapky

Smíchejte nejprve suché suroviny. Mezitím si rozehřejte máslo. Máslo, mléko a vejce smíchejte se suchými surovinami a důkladně promíchejte do hladkého tekutého těsta. Vyložte si formy na muffiny papírovými košíčky a lžící pomalu plňte. Tato množství vystačí přesně na 12 ks.

Pečte na 180°C asi 25 minut.

Tip: do těsta můžete pro zvláčnění nastrouhat i 3 menší jablka, rozmačkat banán či pro chuť rozmixovat lískové či vlašské ořechy

Tip 2: Kravské mléko můžete nahradit nápojem Isola Bio

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Celozrnná mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1 kg

Celozrnná mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1 kg

58 Kč
Čokokapky BIO 100 g

Čokokapky BIO 100 g

46 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

6 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

47 Kč
Vybrat vše