Špaldoto se špenátem a sýrem

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 300 g kroupy špaldové (kernotto) BIO PROBIO
  • 2 hrsti ořechy vlašské BIO PROBIO
  • 450 g špenátové listy
  • 3 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 2 ks cibule
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • 300 g Balkánský sýr
  • máslo
  • muškátový oříšek mletý BIO SONNENTOR
  • kmín BIO SONNENTOR
  • 3 stroužků česnek

Kernotto propláchněte a vsypte do hrnce se silnějším dnem. Zalijte jedenapůlnásobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější. Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte. Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte a nakrájejte, z rozmraženého vymačkejte vodu. Cibuli orestujte na oleji. Přimíchejte špenát, sůl, muškátový oříšek, pepř, kmín a všechno společně restujte. Přihoďte nastrouhaný nebo rozmačkaný sýr balkánský, (kozí,…), prolisovaný česnek, kernotto a ořechy. Promíchejte a dochuťte. Všechno přesuňte do vymazané zapékací misky a dvacet až třicet minut zapékejte. Po upečení posypte sýrem.

Nakoupit suroviny

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO PROBIO

Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO PROBIO

52 Kč
Vybrat vše