Špaldoto se špenátem a sýrem

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 300 g Špaldové kernotto
  • 2 hrsti Vlašský ořech
  • 450 g Špenát
  • 3 lžíce Olivový olej
  • 2 ks Cibule
  • Mořská sůl
  • 300 g Balkánský sýr
  • Máslo
  • Muškátový oříšek
  • Kmín
  • 3 stroužků Česnek

Kernotto propláchněte a vsypte do hrnce se silnějším dnem. Zalijte jedenapůlnásobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější. Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte. Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte a nakrájejte, z rozmraženého vymačkejte vodu. Cibuli orestujte na oleji. Přimíchejte špenát, sůl, muškátový oříšek, pepř, kmín a všechno společně restujte. Přihoďte nastrouhaný nebo rozmačkaný sýr balkánský, (kozí,…), prolisovaný česnek, kernotto a ořechy. Promíchejte a dochuťte. Všechno přesuňte do vymazané zapékací misky a dvacet až třicet minut zapékejte. Po upečení posypte sýrem.

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
České špaldové kroupy (kernotto) NAŠE BIOFARMA 500 g

České špaldové kroupy (kernotto) NAŠE BIOFARMA 500 g

40 Kč
Kmín mletý BIO 60 g

Kmín mletý BIO 60 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Muškátový oříšek mletý BIO 30 g

Muškátový oříšek mletý BIO 30 g

88 Kč
Vybrat vše