Slunečnicová torta caprese

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 250 g Slunečnicová semena
  • 250 g Cukr třtinový moučkový
  • 60 g Kakao
  • 8 g Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • 6 ks Vejce
  • 250 g Máslo

Slunečnicová semínka vložte do mixéru a mixujte semínka nahrubo. Z vajec oddělte bílek zvlášť do misky a do druhé misky žloutek. Do bílku přidejte špetku soli a ušlehejte sníh. Do žloutků přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Opatrně přidejte kakao, rozpuštěné máslo, kypřicí prášek a slunečnicová semínka. Důkladně promíchejte a zlehka vmíchejte sníh z bílků.

Vymažte formu na dort máslem, vysypte škrobem a vlijte směs. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 40 minut. Podávejte ozdobené pařížskou šlehačkou nebo s horkým ovocem.

Nakoupit suroviny

Cukr moučkový BIO 400 g

Cukr moučkový BIO 400 g

47 Kč
58 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

6 Kč
Slunečnicová semena BIO  (loupaná) 100 g

Slunečnicová semena BIO (loupaná) 100 g

15,80 Kč
Vybrat vše