Slunečnicová torta caprese

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 250 g semínka slunečnicová BIO PROBIO
  • 250 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 60 g kakao BIO PROBIO
  • 8 g prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 6 ks vejce
  • 250 g máslo

Slunečnicová semínka vložte do mixéru a mixujte semínka nahrubo. Z vajec oddělte bílek zvlášť do misky a do druhé misky žloutek. Do bílku přidejte špetku soli a ušlehejte sníh. Do žloutků přidejte cukr a vyšlehejte do pěny. Opatrně přidejte kakao, rozpuštěné máslo, kypřicí prášek a slunečnicová semínka. Důkladně promíchejte a zlehka vmíchejte sníh z bílků.

Vymažte formu na dort máslem, vysypte škrobem a vlijte směs. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C 40 minut. Podávejte ozdobené pařížskou šlehačkou nebo s horkým ovocem.

Nakoupit suroviny

Kakao 150 g BIO PROBIO

Kakao 150 g BIO PROBIO

65 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Semínka slunečnicová 250 g BIO PROBIO

Semínka slunečnicová 250 g BIO PROBIO

37 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše