Škvarková pomazánka z pohanky

  • Typ receptu: Veganské, Vegetariánské, Bezlepkové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 100 g Pohankové kroupy
  • 2 ks Cibule
  • 6 stroužků Česnek
  • 2 ks Nakládané okurky
  • 1 lžíce Hořčice jemná ZWERGENWIESE
  • 1 lžíce Lahůdkové droždí
  • 1 lžíce Majoránka
  • Mořská sůl

Postup:
Pohanku zalijeme 1:2 vodou a osolíme. Vaříme 3 minuty a 30 minut necháme dojít pod pokličkou. Mezitím si do zlatova osmažíme na drobno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Pohanku, cibulku s česnekem, nadrobno nakrájenou okurku, hořčici, lahůdkové droždí a majoránku smícháme. Vše dochutíme solí a pepřem.


Pomazánku mažeme ve vysoké vrstvě na chléb Mestemacher a zdobíme naklíčeným mungem.

Nakoupit suroviny

Pohanka kroupa BIO 500g (H)

Pohanka kroupa BIO 500g (H)

42 Kč
53 Kč
Hořčice jemná ZWERGENWIESE BIO 160ml

Hořčice jemná ZWERGENWIESE BIO 160ml

70 Kč
Majoránka BIO 12 g

Majoránka BIO 12 g

49 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Vybrat vše