Nejprve smícháme obě mouky, přilijeme vodu a necháme přikryté 2 h odležet (autolýza).
Poté přimícháme kvásek, který pěkně zapracujeme hnětáním (cca 5 min) a necháme přikryté odpočívat 30 minut.
Dále zapracujeme sůl a semínka a opět zahnětáme - cca 5 minut. Odpočinek 30 minut.
Uděláme 1. překlad těsta a necháme jej odpočívat 60 minut.
Následuje 2. - 4. překlad "cívka" vždy s odpočinkem 60 minut.
Po posledním odpočinku si připravíme ošatku a těsto velmi jemně stočíme do dobře vysypané ošatky.
Ošatku vložíme do igelitového sáčku a dáme chladit do lednice na 15 - 20 hodin.
Pozor, je důležité, aby teplota byla 3 - 4°C, jinak těsto překyne!
Následující den předem vyhřejeme troubu na 250 °C. Těsto vyndáme z lednice, vyklopíme na sázecí lopatku / prkýnko s pečicím papírem, nařízneme podélným řezem a pečeme prvních 10 minut se záparou na 240 °C a poté 30 minut bez zápary na 210 °C.
Dobře upečený chléb po poklepání na spodní stranu pěkně "zvoní". Před krájením jej necháme vychladnout na mřížce.