Salát z quinoy, pečených rajčat a adzuki

  • Typ receptu: Veganské, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 45 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 1 hrnek Quinoa bílá
  • 100 g Adzuki
  • 1 kostka Bujón zeleninový
  • 300 g Rajčata
  • Rukola
  • Olivový olej

Postup:
Do vroucí vody vložíme zeleninový bujón a quinou (poměr vody a quinoy je 2:1). Vaříme 15 minut, dokud se voda nevyvaří, poté necháme quinou ještě chvíli dojít pod pokličkou. Rajčata můžeme použít čerstvá nebo grilovaná v troubě nebo na pánvičce. Smícháme všechny ingredience na dresing, přidáme quinou, vychladlá rajčata, uvařené adzuki fazole a nasekanou rukolu. Vše řádně promícháme.

Dresing:

  • 5 lžic olivového oleje BIOLINIE
  • 3 lžíce šťávy z bio citronu
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Adzuki BIO 500 g

Adzuki BIO 500 g

53 Kč
BIOLINIE bujón zeleninový BIO - kostky 6 x 0,5 l

BIOLINIE bujón zeleninový BIO - kostky 6 x 0,5 l

33 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Quinoa bílá BIO 250 g

Quinoa bílá BIO 250 g

66 Kč
Vybrat vše