Rychlý chléb z chlebových mouk

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 125 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 380 g mouka pšeničná chlebová BIO PROBIO
  • 5 g sušené droždí
  • 10 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 400 g voda
  • 1 lžíce vinný ocet kvasný
  • 120 g mouka žitná chlebová BIO PROBIO
  • 10 g kmín celý PROBIO
  • 12 g sůl jemná BIO BIOSAL

Forma 30 x 12 cm

Smíchejte cukr, sušené droždí a vlažnou vodu, nechte aktivovat. Směs vlijte do pšeničné mouky a míchejte cca 5 minut. S těstem se pracuje příjemně a lehce, je řidší. Poté do těsta přidejte všechny ostatní ingredience a už jen řádně promíchejte, není třeba těsto hníst. V míse nechte kynout na teplém místě. Můžete využít i troubu zapnutou na minimum (40 °C). Po 30 minutách těsto vyklopte na pomoučenou plochu a vypracujte válec. Vložte jej do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané tukem a vysypané moukou. Nechte ještě jednou 30 minut kynout opět na teplém místě. Poté vložte do trouby vyhřáté na 250 °C na dobu 10 minut, poté snížte na 200 °C a pečte dalších 30 – 40 minut do sytě medové barvy kůrky. Po upečení hned vyklopte na mřížku.

Tip: do těsta můžeme přidat semínka a oříšky

Tip: chleba můžeme upéct i jen z pšeničné chlebové mouky

Nakoupit suroviny

Mouka žitná chlebová 1 kg BIO PROBIO

Mouka žitná chlebová 1 kg BIO PROBIO

46 Kč
Mouka pšeničná chlebová 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná chlebová 1 kg BIO PROBIO

54 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Kmín celý 200 g BIO PROBIO

Kmín celý 200 g BIO PROBIO

53 Kč
Vybrat vše