Forma 30 x 12 cm
Smíchejte cukr, sušené droždí a vlažnou vodu, nechte aktivovat. Směs vlijte do pšeničné mouky a míchejte cca 5 minut. S těstem se pracuje příjemně a lehce, je řidší. Poté do těsta přidejte všechny ostatní ingredience a už jen řádně promíchejte, není třeba těsto hníst. V míse nechte kynout na teplém místě. Můžete využít i troubu zapnutou na minimum (40 °C). Po 30 minutách těsto vyklopte na pomoučenou plochu a vypracujte válec. Vložte jej do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané tukem a vysypané moukou. Nechte ještě jednou 30 minut kynout opět na teplém místě. Poté vložte do trouby vyhřáté na 250 °C na dobu 10 minut, poté snížte na 200 °C a pečte dalších 30 – 40 minut do sytě medové barvy kůrky. Po upečení hned vyklopte na mřížku.
Tip: do těsta můžeme přidat semínka a oříšky
Tip: chleba můžeme upéct i jen z pšeničné chlebové mouky