Risotto z máslové dýně se šalvějí a nivou

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 55 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 300 g rýže Arborio BIO PROBIO
  • 2 kostky bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 150 ml Víno bílé Johanniter
  • 450 g máslová dýně
  • 25 g máslo
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 75 g Niva
  • 25 g parmazán
  • 1 ks šalvěj BIO SONNENTOR
  • 1 ks muškátový oříšek mletý BIO SONNENTOR
  • 1 ks pepř mletý BIO PROBIO
  • 1 ks sůl jemná BIO BIOSAL

Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky velikosti 1 cm. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibulku, dýni a společně nechte zezlátnout, cca 10 minut. Poté přidejte posekané šalvějové lístky, utřený česnek a rýži. Vše promíchejte a restujte, dokud rýžová zrnka nejsou plně obalená máslem.


Přidejte víno a za občasného míchání vařte, dokud rýže víno neabsorbuje. Přidejte 2 naběračky vývaru a vařte na mírném plameni, za občasného míchání, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu. Postupně přidávejte vývar po naběračkách a vařte, dokud se všechen nevstřebá, cca 25 minut.


Nakonec dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Posypte rozdrobenou nivou a strouhaným parmazánem a ihned servírujte.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Čaj sypaný - Šalvěj 50 g BIO SONNENTOR

Čaj sypaný - Šalvěj 50 g BIO SONNENTOR

84 Kč
Rýže Arborio 500 g BIO PROBIO

Rýže Arborio 500 g BIO PROBIO

111 Kč
Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

42 Kč
Vybrat vše