Risotto z máslové dýně se šalvějí a nivou

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 55 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 300 g Rýže Arborio
  • 2 kostky Bujón zeleninový
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 150 ml Víno bílé Johanniter
  • 450 g Máslová dýně
  • 25 g Máslo
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužky Česnek
  • 75 g Niva
  • 25 g Parmazán
  • 1 ks Šalvěj
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 1 ks Pepř
  • 1 ks Sůl Biosal

Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky velikosti 1 cm. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibulku, dýni a společně nechte zezlátnout, cca 10 minut. Poté přidejte posekané šalvějové lístky, utřený česnek a rýži. Vše promíchejte a restujte, dokud rýžová zrnka nejsou plně obalená máslem.


Přidejte víno a za občasného míchání vařte, dokud rýže víno neabsorbuje. Přidejte 2 naběračky vývaru a vařte na mírném plameni, za občasného míchání, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu. Postupně přidávejte vývar po naběračkách a vařte, dokud se všechen nevstřebá, cca 25 minut.


Nakonec dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Posypte rozdrobenou nivou a strouhaným parmazánem a ihned servírujte.

Nakoupit suroviny

Rýže Arborio BIOHARMONIE 500g

Rýže Arborio BIOHARMONIE 500g

79 Kč
BIOLINIE bujón zeleninový BIO - kostky 6x0,5l

BIOLINIE bujón zeleninový BIO - kostky 6x0,5l

26 Kč
BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Víno bílé Johanniter ročník 2015 Veritas - výběr z hroznů (polosuché) BIO 750ml

Víno bílé Johanniter ročník 2015 Veritas - výběr z hroznů (polosuché) BIO 750ml

182 Kč
Muškátový oříšek mletý BIO 30g

Muškátový oříšek mletý BIO 30g

96 Kč
Pepř černý mletý BIO 35g

Pepř černý mletý BIO 35g

70 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Vybrat vše