Risotto z máslové dýně se šalvějí a nivou

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 55 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 300 g Rýže Arborio
  • 2 kostky Bujón zeleninový
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 150 ml Víno bílé Johanniter
  • 450 g Máslová dýně
  • 25 g Máslo
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužky Česnek
  • 75 g Niva
  • 25 g Parmazán
  • 1 ks Šalvěj
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 1 ks Pepř
  • 1 ks Sůl Biosal

Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostičky velikosti 1 cm. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibulku, dýni a společně nechte zezlátnout, cca 10 minut. Poté přidejte posekané šalvějové lístky, utřený česnek a rýži. Vše promíchejte a restujte, dokud rýžová zrnka nejsou plně obalená máslem.


Přidejte víno a za občasného míchání vařte, dokud rýže víno neabsorbuje. Přidejte 2 naběračky vývaru a vařte na mírném plameni, za občasného míchání, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu. Postupně přidávejte vývar po naběračkách a vařte, dokud se všechen nevstřebá, cca 25 minut.


Nakonec dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Posypte rozdrobenou nivou a strouhaným parmazánem a ihned servírujte.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE bujón zeleninový BIO - kostky 6 x 0,5 l

BIOLINIE bujón zeleninový BIO - kostky 6 x 0,5 l

33 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Muškátový oříšek mletý BIO 30 g

Muškátový oříšek mletý BIO 30 g

88 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Rýže Arborio BIO 500 g

Rýže Arborio BIO 500 g

79 Kč
Vybrat vše