Rebarborový koláč

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 600 g Rebarbora
  • 3 lžíce cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • NA TĚSTO
  • 150 g jogurt bílý
  • 50 g panela BIO PROBIO
  • 1 ks vejce
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 100 ml mléko
  • DROBENKA
  • 30 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 30 g máslo
  • 60 g mouka špaldová polohrubá BIO PROBIO
  • 2 lžíce mandle plátky
  • 1 lžička skořice mletá BIO SONNENTOR

Postup:

Ze všeho nejdříve omytou rebarboru pokrájejte na kousky (přibližně 2 cm). Dejte do pekáčku, smíchejte se 3 lžícemi panely a pečte 15-20 minut na 180 °C. Po upečení nechte vychladnout.

V jedné míse smíchejte všechny ingredience na těsto. 

V další misce smíchejte třtinový cukr se špaldovou moukou a mandlemi, skořicí a máslem. Hnětením prsty připravte drobenku.  

Do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy (průměr 25 cm)  vlijte těsto. Na něj rovnoměrně dejte rebarboru (bez šťávy, kterou pustila) a vše zasypte drobenkou.

Pečte na 180°C přibližně 20 minut.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová polohrubá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová polohrubá 1 kg BIO PROBIO

73 Kč
Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Mandle plátky 100 g BIO PROBIO

Mandle plátky 100 g BIO PROBIO

93 Kč
Vybrat vše