Quiche z bílé quinoy

  • Typ receptu: Vegetariánské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 180 g quinoa bílá BIO PROBIO
  • 1 ks cibule
  • 0,5 ks pórek
  • 2 stroužky česnek
  • sezónní zelenina (cuketa, lilek, mrkev, brokolice, celer, květák, cibule)
  • 0,5 ks červená paprika
  • 1 lžička kmín BIO SONNENTOR
  • 2 ks vejce
  • rýžový krém na vaření a pečení BIO ISOLA BIO
  • bylinky
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL

Postup:
Quinou uvaříme v lehce osolené vodě (poměr 1 : 2). Zvlášť uvaříme také brokolici (stačí 5 – 8 minut varu). Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu.
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme pórek, papriku, česnek a římský kmín. Lehce opražíme. Poté, co se uvaří brokolice, přidáme ji k restované zelenině.

Směs necháme vychladnout a vmícháme rýžovou smetanu, vejce a nasekané bylinky a směs osolíme dle vlastní chuti. Formu na koláč (průměr cca 27 cm) nebo pekáček vyložíme pečicím papírem a dno poklademe uvařenou quinou a lehce stlačíme. Na tento korpus poté nalijeme směs ze zeleniny. Do směsi můžeme místy vtlačit mozarellu nebo ovčí či kozí sýr. Pečeme na 200 °C cca 20 minut. Podáváme teplé.

Photo by LUM3N

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Quinoa bílá 250 g BIO PROBIO

Quinoa bílá 250 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše