Pomazánka z červené čočky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 35 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g Červená čočka loupaná
  • 5 lžic Olivový olej
  • 2 stroužky Česnek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev
  • 1   Citron
  • 1 lžička Sůl
  • 600 ml Voda
  • 1 špetka Kari

Červenou čočku na cedníku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Na oleji orestujte cibuli. Po chvíli přidejte mrkev a za občasného míchání společně pár minut restujte. Přidejte utřený česnek, lehce osolte, můžete ochutit kari kořením. K cibulce a k mrkvi přidejte okapanou červenou čočku. Směs zalijte vroucí vodou a přiklopte.


Na velmi mírném plameni vařte dvacet minut a občas zamíchejte. Všechna voda by se měla vyvařit, čočka by měla být měkká a získat kašovitou konzistenci i bez mixování. Dochuťte solí a nechte vychladnout, aby pomazánka zatuhla. Pak do ní ještě zamíchejte citronovou šťávu a lžíci olivového oleje pro obohacení celého pokrmu.

Tip: Pomazánku lze namísto kari kořením dochutit např. čerstvou bazalkou, petrželkou, česnekem, a jiným kořením dle fantazie.

Nakoupit suroviny

Červená čočka loupaná BIO 500g

Červená čočka loupaná BIO 500g

66 Kč
BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Vybrat vše