Pomazánka z červené čočky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 35 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g čočka červená loupaná BIO PROBIO
  • 5 lžic olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • 1 špetka curry sladké BIO SONNENTOR
  • 600 ml voda
  • 2 lžíce citronová šťáva

Červenou čočku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Na oleji orestujte cibuli, po chvíli přidejte mrkev a za občasného míchání restujte pár minut.

Poté přidejte utřený česnek, lehce osolte a ochuťte curry kořením. Ke směsi přidejte okapanou červenou čočku, zalijte vroucí vodou a přiklopte pokličkou.

Vařte na mírném plameni 20 minut a občas zamíchejte. Všechna voda by se měla vyvařit, čočka být měkká a získat tak kašovitou konzistenci i bez mixování.

Dochuťte solí, citronovou šťávou, lžící olivového oleje a nechte vychladnout, aby pomazánka zatuhla.

Tip: pomazánku lze namísto curry kořením dochutit čerstvou bazalkou, petrželkou, česnekem a jiným kořením dle fantazie a chuti

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Čočka červená loupaná 500 g BIO PROBIO

Čočka červená loupaná 500 g BIO PROBIO

50 Kč
Vybrat vše