Polomáčené linecké s mandlovými plátky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 180 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 200 g mouka pšeničná bílá hladká BIO PROBIO
  • 60 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 0,5 lžičky prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 130 g máslo
  • 2 ks žloutek
  • 1 ks džem višňový Zwergenwiese
  • 0,5 ks čokoláda hořká 85% kakao BIO LIEBHART'S
  • 0,5 ks mandle plátky

Množství na 2 plechy

Mouku promíchejte s moučkovým cukrem a kypřicím práškem. Do těsta zapracujte na kostičky pokrájené máslo a žloutek. Těsto zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.

Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát silný 2 mm. Vykrajujte kolečka a ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při  175 °C 6 – 8 minut dozlatova.

Zchladlá kolečka slepujte džemem. Pomocí nože rozetřete na polovinu horního kolečka rozpuštěnou čokoládu a posypte plátky mandlí. Nechte zaschnout.

Skladujte v uzavíratelné krabičce v suchu a temnu. Spotřebujte do pár týdnů.

Nakoupit suroviny

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

58 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Džem višňový 225 g BIO ZWERGENWIESE

Džem višňový 225 g BIO ZWERGENWIESE

104 Kč
Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S

Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S

89 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Mandle plátky 100 g BIO PROBIO

Mandle plátky 100 g BIO PROBIO

93 Kč
Vybrat vše