Polévka z červené čočky s mrkví

  • Typ receptu: Bezlepkové, Bezlaktózové, Veganské, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 20 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks mrkev
  • 1 lžíce Rajčatový protlak
  • 0,5 lžíce kmín BIO SONNENTOR
  • 1 špetka pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • 1 špetka sůl BIO BIOSAL
  • 1 špetka chili mleté BIO SONNENTOR
  • 1 kostka bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 125 g čočka červená loupaná BIO PROBIO
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 hrstka naťová petržel

Ingredience jsou uvedeny na 2 porce polévky.

Postup: Na oleji orestujeme do zlatova na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek a mrkev a opět kráce restujeme. Přidáme lžíci protlaku, koření a sůl. Chvíli ještě restujeme, pak přilijeme zeleninový vývar nebo vodu a vaříme cca 5 minut. Přisypeme čočku a vaříme ještě 10 minut. Polévku můžeme podávat přímo takto nebo ji ručním mixérem rozmixujeme na konzinstenci, kterou máme rádi. Část čočky přitom může zůstat nerozmixovaná pro zajímavější strukturu polévky. Na talíři dozdobíme sekanou petrželkou a olivovým olejem, případně chilli. Můžeme přidat i zakysanou smetanu pro ještě větší porci bílkovin.

Nakoupit suroviny

Chilli mleté 40 g BIO SONNENTOR

Chilli mleté 40 g BIO SONNENTOR

70 Kč
Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

Kmín mletý 60 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Čočka červená loupaná 500 g BIO PROBIO

Čočka červená loupaná 500 g BIO PROBIO

64 Kč
Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

42 Kč
Vybrat vše