Omáčka: Cibuli nakrájejte na drobno, česnek na plátky, papriku na kostičky. Na oleji společně s česnekem osmažte cibuli. Přidejte nasekané bylinky, papriku a rajčata. Zalijte vývarem, přikryjete pokličkou a nechte provařit 20 minut na mírném ohni. Těsně před podáváním přimíchejte ricottu a přisolte, je-li to nutné. Omáčku a noky podávejte zvlášť.
Noky: Instantní kukuřičnou polentu postupně pomalu vsypte do 600 ml vroucí osolené vody a stále míchejte. Za 3 minuty je polenta hotová. Uvařenou polentu vyklopte na pečicí papír a nechte vychladnout. Pak vykrojte placičky, které naskládáte do zapékací mísy nebo menšího pekáčku vymazaného máslem. Posypte parmazánem, polijte bylinkovým máslem a dejte do vyhřáté trouby na 220 °C na funkci gril po dobu 12 minut.
Bylinkové máslo: V kastrůlku si rozpusťte máslo, česnek prolisujte a lehce orestujte. Přidejte nasekané bylinky, promíchejte a stáhněte z ohně. Máslem rovnoměrně polijte polentu. Lze podávat jako samostatné jídlo, předkrm, nebo i s plátkem masa opečeného na grilu.