Polentové gnocchi s rajčatovou omáčkou

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Obtížný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 1 konzerva rajčata sekaná sterilovaná BIO BIOLINIE
  • 5 lžic olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 100 ml zeleninový vývar Living Spoon
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks červená paprika
  • 2 lžíce naťová petržel
  • 3 lžíce bylinky
  • 30 g ricotta
  • 1 špetka sůl BIO BIOSAL
  • 600 ml voda
  • 100 g máslo
  • 40 g parmazán
  • 150 g polenta kukuřičná BIO PROBIO

Omáčka: Cibuli nakrájejte na drobno, česnek na plátky, papriku na kostičky. Na oleji společně s česnekem osmažte cibuli. Přidejte nasekané bylinky, papriku a rajčata. Zalijte vývarem, přikryjete pokličkou a nechte provařit 20 minut na mírném ohni. Těsně před podáváním přimíchejte ricottu a přisolte, je-li to nutné. Omáčku a noky podávejte zvlášť. 

Noky: Instantní kukuřičnou polentu postupně pomalu vsypte do 600 ml vroucí osolené vody a stále míchejte. Za 3 minuty je polenta hotová. Uvařenou polentu vyklopte na pečicí papír a nechte vychladnout. Pak vykrojte placičky, které naskládáte do zapékací mísy nebo menšího pekáčku vymazaného máslem. Posypte parmazánem, polijte bylinkovým máslem a dejte do vyhřáté trouby na 220 °C na funkci gril po dobu 12 minut. 

Bylinkové máslo: V kastrůlku si rozpusťte máslo, česnek prolisujte a lehce orestujte. Přidejte nasekané bylinky, promíchejte a stáhněte z ohně. Máslem rovnoměrně polijte polentu. Lze podávat jako samostatné jídlo, předkrm, nebo i s plátkem masa opečeného na grilu.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Polenta kukuřičná instantní 450 g BIO PROBIO

Polenta kukuřičná instantní 450 g BIO PROBIO

44 Kč
Vybrat vše