Polentové gnocchi s rajčatovou omáčkou

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Obtížný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 1 konzerva Sekaná rajčata loupaná
  • 5 lžic Olivový olej
  • 100 ml Zeleninový vývar Living Spoon
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužky Česnek
  • 1 ks Červená paprika
  • 2 lžíce Petržel
  • 3 lžíce Bylinky
  • 30 g Ricotta
  • 1 špetka Sůl
  • 600 ml Voda
  • 100 g Máslo
  • 40 g Parmazán

Omáčka: Cibuli nakrájejte na drobno, česnek na plátky, papriku na kostičky. Na oleji společně s česnekem osmažte cibuli. Přidejte nasekané bylinky, papriku a rajčata. Zalijte vývarem, přikryjete pokličkou a nechte provařit 20 minut na mírném ohni. Těsně před podáváním přimíchejte ricottu a přisolte, je-li to nutné. Omáčku a noky podávejte zvlášť. 

Noky: Instantní kukuřičnou polentu postupně pomalu vsypte do 600 ml vroucí osolené vody a stále míchejte. Za 3 minuty je polenta hotová. Uvařenou polentu vyklopte na pečicí papír a nechte vychladnout. Pak vykrojte placičky, které naskládáte do zapékací mísy nebo menšího pekáčku vymazaného máslem. Posypte parmazánem, polijte bylinkovým máslem a dejte do vyhřáté trouby na 220 °C na funkci gril po dobu 12 minut. 

Bylinkové máslo: V kastrůlku si rozpusťte máslo, česnek prolisujte a lehce orestujte. Přidejte nasekané bylinky, promíchejte a stáhněte z ohně. Máslem rovnoměrně polijte polentu. Lze podávat jako samostatné jídlo, předkrm, nebo i s plátkem masa opečeného na grilu.

Nakoupit suroviny

BIOLINIE KONZERVA rajčata sekaná BIO 400g

BIOLINIE KONZERVA rajčata sekaná BIO 400g

35 Kč
BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Zeleninový vývar Living Spoon BIO 560ml

Zeleninový vývar Living Spoon BIO 560ml

73 Kč
Vybrat vše