Pohankové linecké

  • Typ receptu: Vegetariánské, Bezlepkové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 52 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 120 g mouka pohanková hladká BIO PROBIO
  • 40 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl jemná BIO BIOSAL
  • 80 g máslo
  • 1 ks žloutek
  • 1 ks meruňkový džem Zwergenwiese

Z pohankové mouky, cukru, soli, másla a žloutku zpracujte těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet alespoň 2 hodiny.

Poté těsto vyndejte a rozválejte na pomoučeném vále na plát silný cca 2 mm. Vykrajujte libovolné tvary a ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte při 170 °C (horkovzdušná trouba) po dobu 7 minut. Nechte zchladnout a poté slepujte džemem.

Nechte pár dní odležet v chladu v uzavřené krabičce.

Množství: 2 plechy před slepením - 1 plech hotového cukroví

Nakoupit suroviny

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

83 Kč
Džem meruňkový 225 g BIO ZWERGENWIESE

Džem meruňkový 225 g BIO ZWERGENWIESE

104 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše