Pohanková pomazánka

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 35 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g Pohanka loupaná
  • 2 ks Cibule
  • 6 stroužků Česnek
  • 2 ks Nakládané okurky
  • 1 lžíce Lahůdkové droždí
  • 1 lžíce Majoránka
  • 1   Sůl
  • 1   Pepř
  • 1 lžíce Hořčice jemná ZWERGENWIESE

Pohanku zalijte vodou v poměru 1:2 (pohanka:voda) a osolte. Vařte 3 minuty a 20 minut nechte dojít pod pokličkou.

Mezitím si do zlatova osmažte na drobno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Pohanku, cibulku s česnekem, nadrobno nakrájenou okurku, hořčici, lahůdkové droždí a majoránku smíchejte. Vše dochuťte solí a pepřem. 

Pomazánku mažte ve vysoké vrstvě na kváskový chléb a posypte například naklíčeným mungem či ozdobte zeleninou dle chuti.

Nakoupit suroviny

Pohanka kroupa BIO 500g (H)

Pohanka kroupa BIO 500g (H)

53 Kč
Majoránka BIO 12 g

Majoránka BIO 12 g

49 Kč
Pepř černý mletý BIO 35g

Pepř černý mletý BIO 35g

70 Kč
Hořčice jemná ZWERGENWIESE BIO 160ml

Hořčice jemná ZWERGENWIESE BIO 160ml

70 Kč
Vybrat vše