Pohanková kaše

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 20 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 50 g pohanka loupaná lámanka
  • 4 ks švestky sušené
  • 0,5 lžičky skořice mletá BIO SONNENTOR
  • 200 ml voda
  • 2 lžíce ořechy lískové celé BIO PROBIO

Pohanku nasypte do misky nebo do rendlíku. 4 sušené švestky nakrájejte na malinké kousky a přidejte k pohance.  Přidejte skořici a promíchejte. Zalijte vroucí vodou a přiklopte. Nechte 10 minut nabobtnat.

Kaši zahřejte a pozvolna vařte do zhoustnutí a do změknutí pohanky. Bude to trvat jen krátce. Naservírujte do misky a posypejte ořechy.

 

Druhá varianta je, že směs necháte máčet přes noc a poté jí krátce povaříte.

Nakoupit suroviny

Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Pohanka lámanka 400 g BIO PROBIO

Pohanka lámanka 400 g BIO PROBIO

64 Kč
Vybrat vše