Plněná zelenina bulgurovo-trhankovou náplní

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g Česká trhanka z červené pšenice
  • 100 g Pšeničný bulgur
  • 5 lžic Olivový olej
  • 2 ks Červená paprika
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Kapusta
  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 3 ks Cibule
  • 2 stroužky Česnek
  • 1 polovinu svazku Petržel
  • 1 ks Pepř
  • 1 ks Sůl Biosal
  • 1 ks Paprika sladká mletá

Papriky rozkrojte na poloviny a očistěte. U rajčat odřízněte vrch a vnitřek vydlabejte – vnitřky pokrájejte a odložte stranou na později. Kapustové, nebo zelné listy spařte horkou vodou. Bulgur a trhanku důkladně propláchněte ve vlažné vodě. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a jemně osmahněte. Přidejte mletou červenou papriku, pepř, nakrájenou hlívu, pokrájené vnitřky rajčat a vše chvíli smažte. Přisypte bulgur s trhankou, přidejte nadrobno nakrájenou petrželovou nať, osolte a podlijte cca 1,5 dcl horké vody. Směs duste, dokud se tekutina nevsákne.

Směsí naplňte paprikové lusky, rajčata a z kapustových (zelných) listů udělejte závitky. Takto naplněnou zeleninu skládejte do pekáčku, podlijte 2 dcl horké vody a trochou oleje. Pečte na 220 °C po dobu 15-20 minut. Na závěr vše dozdobte čerstvou petrželovou natí, rukolou nebo pažitkou.


Tip: Plněná zelenina skvěle chutná se zakysanou smetanou a posypaná sýrem.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Česká trhanka z červené pšenice NAŠE BIOFARMA 300 g

Česká trhanka z červené pšenice NAŠE BIOFARMA 300 g

30 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Paprika sladká BIO 40 g

Paprika sladká BIO 40 g

55 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Pšeničný bulgur BIO 500 g

Pšeničný bulgur BIO 500 g

42 Kč
Vybrat vše