Plněná zelenina bulgurovo-trhankovou náplní

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g Česká trhanka z červené pšenice
  • 100 g Pšeničný bulgur
  • 5 lžic Olivový olej
  • 2 ks Červená paprika
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Kapusta
  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 3 ks Cibule
  • 2 stroužky Česnek
  • 1 polovinu svazku Petržel
  • 1 ks Pepř
  • 1 ks Sůl Biosal
  • 1 ks Paprika sladká mletá

Papriky rozkrojte na poloviny a očistěte. U rajčat odřízněte vrch a vnitřek vydlabejte – vnitřky pokrájejte a odložte stranou na později. Kapustové, nebo zelné listy spařte horkou vodou. Bulgur a trhanku důkladně propláchněte ve vlažné vodě. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a jemně osmahněte. Přidejte mletou červenou papriku, pepř, nakrájenou hlívu, pokrájené vnitřky rajčat a vše chvíli smažte. Přisypte bulgur s trhankou, přidejte nadrobno nakrájenou petrželovou nať, osolte a podlijte cca 1,5 dcl horké vody. Směs duste, dokud se tekutina nevsákne.

Směsí naplňte paprikové lusky, rajčata a z kapustových (zelných) listů udělejte závitky. Takto naplněnou zeleninu skládejte do pekáčku, podlijte 2 dcl horké vody a trochou oleje. Pečte na 220 °C po dobu 15-20 minut. Na závěr vše dozdobte čerstvou petrželovou natí, rukolou nebo pažitkou.


Tip: Plněná zelenina skvěle chutná se zakysanou smetanou a posypaná sýrem.

Nakoupit suroviny

Česká trhanka z červené pšenice NAŠE BIOFARMA 300g

Česká trhanka z červené pšenice NAŠE BIOFARMA 300g

30 Kč
Pšeničný bulgur BIO 500 g

Pšeničný bulgur BIO 500 g

42 Kč
BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Pepř černý mletý BIO 35g

Pepř černý mletý BIO 35g

70 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Paprika sladká BIO 40g

Paprika sladká BIO 40g

55 Kč
Vybrat vše