Plněná zelenina bulgurovo-trhankovou náplní

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g trhanka z červené pšenice
  • 100 g bulgur pšeničný BIO PROBIO
  • 5 lžic olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 2 ks červená paprika
  • 2 ks rajče
  • 1 ks kapusta
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 3 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 polovinu svazku naťová petržel
  • 1 ks pepř mletý BIO PROBIO
  • 1 ks sůl jemná BIO BIOSAL
  • 1 ks paprika sladká mletá BIO SONNENTOR

Papriky rozkrojte na poloviny a očistěte. U rajčat odřízněte vrch a vnitřek vydlabejte – vnitřky pokrájejte a odložte stranou na později. Kapustové, nebo zelné listy spařte horkou vodou. Bulgur a trhanku důkladně propláchněte ve vlažné vodě. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a jemně osmahněte. Přidejte mletou červenou papriku, pepř, nakrájenou hlívu, pokrájené vnitřky rajčat a vše chvíli smažte. Přisypte bulgur s trhankou, přidejte nadrobno nakrájenou petrželovou nať, osolte a podlijte cca 1,5 dcl horké vody. Směs duste, dokud se tekutina nevsákne.

Směsí naplňte paprikové lusky, rajčata a z kapustových (zelných) listů udělejte závitky. Takto naplněnou zeleninu skládejte do pekáčku, podlijte 2 dcl horké vody a trochou oleje. Pečte na 220 °C po dobu 15-20 minut. Na závěr vše dozdobte čerstvou petrželovou natí, rukolou nebo pažitkou.


Tip: Plněná zelenina skvěle chutná se zakysanou smetanou a posypaná sýrem.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Bulgur pšeničný 500 g BIO PROBIO

Bulgur pšeničný 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Paprika sladká 50 g BIO SONNENTOR

Paprika sladká 50 g BIO SONNENTOR

66 Kč
Vybrat vše