Pizza z žitné mouky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 100 g Pšeničné bílá hladká mouka
  • 100 g Celozrnná mouka žitná (hrubě mletá)
  • 100 g Žitná mouka výražková
  • 10 g Mořská sůl
  • 10 g Droždí
  • Olivový olej
  • 250 ml Voda

Postup:
V míse, pečlivě promícháme mouky a sůl. Z vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Kvásek přidáme k moukám. Vypracujeme těsto, které necháme kynout cca 1 hodinu. Z těsta vytvarujeme kulaté korpusy, které poklademe na plech nebo do kulaté formy – vyložené pečicím papírem.

Korpus potřeme passatou BIOLINIE, poklademe surovinami dle chuti, zasypeme sýrem a kořením na pizzu. Pečeme 20-25 minut při teplotě 230oC.

 

 

Photo by Igor Ovsyannykov

Nakoupit suroviny

Cel. mouka žitná (HRUBĚ mletá) BIO 1kg

Cel. mouka žitná (HRUBĚ mletá) BIO 1kg

53 Kč
Žitná mouka výražková BIO 850 g  (H)

Žitná mouka výražková BIO 850 g (H)

50 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Vybrat vše