Pizza z žitné mouky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 40 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 100 g Pšeničné bílá hladká mouka
  • 100 g Celozrnná mouka žitná (hrubě mletá)
  • 100 g Žitná mouka výražková
  • 10 g Mořská sůl
  • 10 g Droždí
  • Olivový olej
  • 250 ml Voda

Postup:
V míse pečlivě promícháme mouky a sůl. Z vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Kvásek přidáme k moukám. Vypracujeme těsto, které necháme kynout cca 1 hodinu. Z těsta vytvarujeme kulaté korpusy, které poklademe na plech nebo do kulaté formy – vyložené pečicím papírem.

Korpus potřeme passatou BIOLINIE, poklademe surovinami dle chuti, zasypeme sýrem a kořením na pizzu. Pečeme 20-25 minut při teplotě 230´C.

 

Photo by Igor Ovsyannykov

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Celozrnná mouka žitná (HRUBĚ mletá) BIO 1kg

Celozrnná mouka žitná (HRUBĚ mletá) BIO 1kg

45 Kč
Žitná mouka výražková BIO 850 g

Žitná mouka výražková BIO 850 g

50 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Vybrat vše