Pizza z cizrnové mouky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 80 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g Cizrnová mouka
  • 3 lžíce olej olivový extra panenský BIOLINIE
  • 8 lžic Rajčatová passata
  • 150 ml voda
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks cibule
  • 1,3 lžičky sůl mořská hrubá BIOSAL
  • Rozmarýn
  • pepř černý mletý SONNENTOR

Postup:

Cizrnovou mouku prosejte, přidejte sůl, rozmarýn, olivový olej a postupně přilévejte vodu. Vypracujte v hladké husté těsto, to nechte při pokojové teplotě odpočinout 20-30 minut.

Těsto vložte do kulaté formy vymazané olivovým olejem a lehce navlhčenými dlaněmi jej rozprostřete až nad okraj.

Korpus pečte na 200 °C, dokud okraje nezezlátnou. Upečený korpus nechte chvíli zchladnout. Na korpus přidejte passatu, zeleninu, sýr a opepřete. Pizzu dopékejte cca 20 minut.

 

Nakoupit suroviny

Rozmarýn BIO 25 g

Rozmarýn BIO 25 g

49 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Mořská sůl hrubá 1 kg

Mořská sůl hrubá 1 kg

23 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

148 Kč
BIOLINIE KONZERVA passata-pasírov.rajčata BIO 690 g

BIOLINIE KONZERVA passata-pasírov.rajčata BIO 690 g

52 Kč
Vybrat vše