Piškotová roláda z mouky z červené pšenice

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 6 ks vejce
  • 1 špetka sůl Himalajská jemná PROBIO
  • 240 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 300 g mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • džem na potření dle chuti
  • 250 g měkký tvaroh
  • cukr moučkový BIO PROBIO
  • čokoláda hořká 85% kakao BIO LIEBHART'S
  • ušlehaná smetana
  • sezónní ovoce

Vejce s cukrem vyšlehejte do husté pěny. Přimíchejte olej. Zlehka vmíchejte mouku.

Těsto rozetřete rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch). Pečte asi 8 minut dozlatova.

Vyndejte plech z trouby a nechte 2 minuty orazit. Plát přendejte na čistou utěrku. Podélně stočte a položte koncem vespod. Nechte vychladnout.

Rozpusťte si čokoládu ve vodní lázni a připravte si šlehačku. Těsto opatrně rozbalte a odtrhněte od pečicího papíru. Potřete lehce džemem a tvarohem. Ten oslaďte podle chuti. Bude stačit jen opravdu malinko cukru, protože těsto i marmeláda sladké jsou.

Stočte. Polijte rozpuštěnou čokoládou a ozdobte šlehačkou. Podle chuti dozdobte ovocem, můžete i mátou, oříšky, kokosem apod...

Nakoupit suroviny

Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S - DOČASNĚ NEDOSTUPNÉ

Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S - DOČASNĚ NEDOSTUPNÉ

92 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá 450 g BIO PROBIO

Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá 450 g BIO PROBIO

38 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Sůl Himalajská jemná 1 kg PROBIO

Sůl Himalajská jemná 1 kg PROBIO

39 Kč
Vybrat vše