Perníčky z žitné výražkové mouky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 3 porce

Ingredience

  • 500 g mouka žitná výražková BIO PROBIO
  • 150 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 1 ks kypřící prášek do perníku BIO AMYLON
  • 1 lžička perníkové koření BIO SONNENTOR
  • 70 g máslo
  • 2 ks vejce
  • 80 g med
  • 1 špetka sůl BIO BIOSAL
  • 1 lžíce kakao BIO PROBIO

Do mísy prosejte mouku, moučkový cukr a kakao. Přidejte prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, 2 vejce, med a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice na 1 hodinu odpočinout.

Těsto znovu propracujte, vyválejte plát výšky 2-5 mm a vykrájejte perníčky libovolných tvarů. Perníčky poležte na plech vyložený pečícím papírem, potřete bílkem a pečte na 170°C 7-8 minut. Těsto výjde cca na 3 plechy.

Tip: na perníčky je možné použít i žitnou chlebovou mouku.

Nakoupit suroviny

Prášek kypřicí do perníku 18 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do perníku 18 g BIO AMYLON

18,80 Kč
Kakao 150 g BIO PROBIO

Kakao 150 g BIO PROBIO

65 Kč
Perníkové koření 40 g BIO SONNENTOR

Perníkové koření 40 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Mouka žitná světlá výražková 1 kg BIO PROBIO

Mouka žitná světlá výražková 1 kg BIO PROBIO

62 Kč
Vybrat vše