Pečená zelenina s červenou pšenicí a cizrnou

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 70 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g pšenice červená BIO PROBIO
  • 400 g cizrna sterilovaná BIO BIOLINIE
  • olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 4 lžíce dýňové pesto
  • sůl jemná BIO BIOSAL
  • pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • 4 ks cuketa
  • 5 ks paprikový lusk
  • 1 ks červená paprika
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks cibule
  • sýr feta

Červenou pšenici připravte dle návodu na obale. Papriky rozpulte (jednu si nechte do směsi) a cukety rozřízněte na půl a vykrojte vnitřek.  Na pánvi nechte zesklovatět cibuli a česnek, přidejte nakrájenou červenou papriku a vykrájený vnitřek z cuket. Ochuťte solí a pepřem a několik minut poduste. V míse smíchejte červenou pšenici, cizrnu, pesto a směs dušené zeleniny. Ochuťte solí a pepřem. Směsí naplňte vydlabané cukety a paprikové půlky. Posypte strouhaným sýrem a dejte na vymazaný plech do trouby zapéct. Pečte na 180 °C asi 30 minut. Ihned podávejte. Výborně chutná s ledovým salátem.

 

Tip: Pokud se vám část náplně do cuket a paprik nevešla, využijte ji jako přílohu k dalšímu pokrmu, nebo jako studený salát.

 

Nakoupit suroviny

Pšenice červená 500 g BIO PROBIO

Pšenice červená 500 g BIO PROBIO

35 Kč
Vybrat vše