Pečená zelenina s červenou pšenicí a cizrnou

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 70 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g Česká pšenice červená
  • 400 g cizrna sterilovaná BIOLINIE
  • olej olivový extra panenský BIOLINIE
  • Sůl Biosal
  • pepř černý mletý SONNENTOR
  • 4 ks Cuketa
  • 1 ks červená paprika
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks cibule

Červenou pšenici připravte dle návodu na obale. Papriky rozpulte (jednu si nechte do směsi) a cukety rozřízněte na půl a vykrojte vnitřek.  Na pánvi nechte zesklovatět cibuli a česnek, přidejte nakrájenou červenou papriku a vykrájený vnitřek z cuket. Ochuťte solí a pepřem a několik minut poduste. V míse smíchejte červenou pšenici, cizrnu, pesto a směs dušené zeleniny. Ochuťte solí a pepřem. Směsí naplňte vydlabané cukety a paprikové půlky. Posypte strouhaným sýrem a dejte na vymazaný plech do trouby zapéct. Pečte na 180 °C asi 30 minut. Ihned podávejte. Výborně chutná s ledovým salátem.

 

Tip: Pokud se vám část náplně do cuket a paprik nevešla, využijte ji jako přílohu k dalšímu pokrmu, nebo jako studený salát.

 

Nakoupit suroviny

Česká pšenice červená NAŠE BIOFARMA 500 g

Česká pšenice červená NAŠE BIOFARMA 500 g

36 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

148 Kč
BIOLINIE KONZERVA cizrna BIO 400 g

BIOLINIE KONZERVA cizrna BIO 400 g

36 Kč
Vybrat vše