Mrkvánky s povidly

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 45 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 200 g mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl Himalajská jemná PROBIO
  • 1 lžička prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 150 g najemno nastrouhaná mrkev
  • 140 g máslo
  • povidla švestková BIO PROBIO

Z ingrediencí zpracujte těsto a zabalené ve fólii nechte půl hodiny odležet v lednici.

Poté těsto vyválejte na plát silný 2 – 3 mm (během vyvalování podsypávejte) a vykrajujte kolečka/čtverečky. Naplňte lžičkou povidel a přehněte. Okraje umačkejte. Šátečky přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte při 170°C 15 minut.

Nakoupit suroviny

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá 450 g BIO PROBIO

Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá 450 g BIO PROBIO

38 Kč
Povidla švestková 230 g BIO PROBIO

Povidla švestková 230 g BIO PROBIO

96 Kč
Sůl Himalajská jemná 1 kg PROBIO

Sůl Himalajská jemná 1 kg PROBIO

39 Kč
Vybrat vše