Množství na 2 plechy
Z mrkve, másla, mouk soli a kypřicího prášku zpracujte těsto. Zabalte jej do fólie a alespoň na 2 hodiny uložte do lednice.
Vál poprašte moukou a těsto vyválejte na plát slabý asi 2 mm. Pokud budete těsto plnit džemem, nevyvalujte plát slabší, protože džem má větší tendenci se zahřát a z těsta snáze vyteče. Povidla drží v taštičkách lépe, a proto se nemusíte bát těsto vyválet o něco těnčí. Z tenčího těsta lze potom lépe tvořit menší taštičky, protože se do nich vejde více náplně. Silnější těsto vám nedovolí naplnit taštičky více, ale bude vám jistěji držet náplň bez protečení.
Z vyváleného těsta vykrájejte kolečka. Doprostřed každého naneste trochu džemu nebo povidel a překlopte napůl. Okraje dobře přitiskněte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Nejlépe vám tento proces půjde pomocí tvořítek na taštičky.
Mrkvánky pečte při 200 °C (horkovzduch nebo bez – s horkovzduchem se rychleji „zapeče“) – 10 – 12 minut dozlatova.
Nechte vychladnout. Po vychladnutí můžete lehce přelít čokoládou a sypat oříšky.