Minimazance

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Obtížný
  • Čas přípravy: 140 min.
  • Množství: 5 porcí

Ingredience

  • 15 g droždí
  • 50 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 100 ml mléko
  • 150 g mouka špaldová polohrubá BIO PROBIO
  • 150 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 špetka muškátový oříšek mletý BIO SONNENTOR
  • 1 špetka sůl BIO BIOSAL
  • 2 lžíce rozinky BIO PROBIO
  • 80 g máslo
  • 2 ks žloutek
  • vejce
  • mandle plátky

Droždí rozdrobte do mističky. Přidejte lžičku cukru a promíchejte. Ohřejte mléko a trochu přilejte k droždí. Přidejte ještě lžičku mouky a vidličkou rozmíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Ve zbylém mléce nechte rozehřát máslo. Ve větší míse smíchejte mouky s cukrem, muškátovým oříškem, solí a rozinkami (ty předem naložte do rumu). Do mísy s moukou přidejte kvásek, přilijte mléko s máslem a rozšlehané žloutky. Zpracujte těsto a nechte hodinu kynout pod utěrkou.

Těsto vyklopte na pracovní plochu a propracujte. Rozdělte na 5 kousků. Z každého uválejte pěkné bochánky. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nahoře nařízněte ostrým nožem křížky. Nechte kynout 20 minut. Po vykynutí bochánky potřete rozšlehaným vejcem a posypejte plátky mandlí. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte dozlatova asi 25 minut.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

45 Kč
Mouka špaldová polohrubá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová polohrubá 1 kg BIO PROBIO

73 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Rozinky 200 g BIO PROBIO

Rozinky 200 g BIO PROBIO

44 Kč
Mandle plátky 100 g BIO PROBIO

Mandle plátky 100 g BIO PROBIO

73 Kč
Vybrat vše