Mechový dort

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 80 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 100 g olej kokosový dezodorizovaný BIO BIOLINIE
  • 120 g špenátové listy
  • 3 ks vejce
  • 170 g podmáslí
  • 350 g mouka špaldová hladká BIO PROBIO
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 1 ks kůra z citronu
  • na krém
  • 750 g tvaroh
  • 80 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 1 ks limetová šťáva

Připravte si dortovou formu ( průměr 21 cm)  – dno vyložte pečicím papírem a boky vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.

Kokosový tuk rozehřejte a nechte zchladnout.

Do mísy vložte omytý špenát, vejce a podmáslí a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.

Ve vedlejší míse promíchejte cukr, mouku, kypřicí prášek, špetku soli a nastrouhanou citrusovou kůru. Sypkou směs dobře promíchejte se špenátovou směsí.

Těsto nalijte do připravené dortové formy, uhlaďte vařečkou a pečte při 170 °C 45 minut. Nechte vychladnout.

Tvaroh oslaďte a ochuťte citrusovou šťávou, případně najemno nasekanou mátou.

Korpus vyndejte z formy. Vršek seřízněte a uprostřed prořízněte. Odkrojený vršek najemno rozdrobte. Dort promažte tvarohovým krémem a rozetřete jej i na povrchu Nakonce posypete drobečky ze seříznutého vršku.

Dort ozdobte ovocem a uložte do lednice alespoň na 3 hodiny.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

63 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Olej kokosový dezodorizovaný 240 g BIO BIOLINIE

Olej kokosový dezodorizovaný 240 g BIO BIOLINIE

120 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše