Mandlové sušenky s citronem

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 180 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 45 g mandle plátky
  • 120 g mouka špaldová hladká BIO PROBIO
  • 40 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 1 ks cukr citrónový BIO AMYLON
  • 1,4 lžičky prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 85 g máslo
  • 1 ks žloutek

Mandle rozmixujte najemno. Promíchejte s moukou, moučkovým třtinovým cukrem, citronovým cukrem a kypřicím práškem. Do moučné směsi zapracujte máslo a žloutek. Těsto zabalte do fólie a nechte 2 hodiny v lednici.

Na pomoučeném vále rozválejte těsto na plát silný 2 mm. Vykrajujte libovolné tvary a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C cca 8 minut. Vychladlé sušenky můžete slepovat džemem, pocukrovat anebo ozdobit čokoládou.

Tip: Pro zvýraznění citronové chuti můžete do těsta přidat trochu nastrouhané citronové kůry.

Z této dávky těsta upečete cca 2 plechy sušenek

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

63 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Cukr citrónový 20 g BIO AMYLON

Cukr citrónový 20 g BIO AMYLON

10 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Mandle plátky 100 g BIO PROBIO

Mandle plátky 100 g BIO PROBIO

93 Kč
Vybrat vše