Linecké řezy s ořechovým sněhem

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 500 g mouka špaldová hladká BIO PROBIO
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 1 ks kůra z citronu
  • 250 g máslo
  • 5 ks žloutek
  • 1 ks džem malinový
  • ořechový sníh
  • 5 ks bílky
  • 200 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 200 g ořechy vlašské BIO PROBIO

Množství na 1 velký plech.

Mouku promíchejte s kypřicím práškem, moučkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Do směsi zapracujte na kostičky nakrájené máslo. Když začne připomínat suchou drobenku, zapracujte žloutky. Těsto zabalte do fólie a nechte hodinu uležet v lednici.

Těsto rozválejte na plát silný cca 0,5 – 1 cm a vyložte jím pečicí plech. Potřete džemem.

Z bílků ušlehejte sníh. Od chvíle, kdy začne houstnout, do něj zašlehávejte postupně moučkový cukru (alespoň na 3x). Vznikne lesklý táhlý sníh. Vmíchejte do něj jemně pomleté ořechy.

Sníh rozetřete na koláč a pečte cca 20 – 30 minut dozlatova.

Krájejte až po vychladnutí.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

63 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Džem malinový 400 g BIO RUDOLFS

Džem malinový 400 g BIO RUDOLFS

104 Kč
Vybrat vše