Kokosové kostky s tvarohem

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 45 min.
  • Množství: 15 porcí

Ingredience

  • 0,75 hrnku cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek mléko
  • 70 g olej kokosový panenský BIO BIOLINIE
  • 1 hrnek mouka žitná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 hrnek mouka špaldová hladká BIO PROBIO
  • 0,5 hrnek kokos strouhaný BIO PROBIO
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 750 g tvaroh
  • 250 g smetana
  • cukr moučkový BIO PROBIO
  • čokoláda hořká 85% kakao BIO LIEBHART'S

Plech vyložte pečicím papírem. V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přilijte mléko, kokosový olej a promíchejte. V druhé misce promíchejte sypké suroviny.

Sypkou směr vmíchejte do tekuté a důkladně promíchejte. Těsto rozprostřete na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 30 minut. Nechte zchladnout.

Tvaroh promíchejte s moučkovým cukrem – podle chuti. Ušlehejte smetanu a po třetinách jí zlehka vmíchejte do tvarohu. Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus.

Čokoládu nastrouhejte najemno a koláč jím posypejte.

Přes noc nechte odležet v lednici. Tam dezert uchovávejte po celou dobu.

Nakoupit suroviny

Mouka žitná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka žitná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

43 Kč
Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

63 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S

Čokoláda hořká 85% kakao 100 g BIO LIEBHART'S

69 Kč
Olej kokosový panenský 240 g BIO BIOLINIE

Olej kokosový panenský 240 g BIO BIOLINIE

144 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Kokos strouhaný 200 g BIO PROBIO

Kokos strouhaný 200 g BIO PROBIO

51 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše