Do mísy vlijte vlažnou vodu a přilijte kefír. Přidejte droždí, sůl a koření, promíchejte. Nakonec přisypte mouky a umíchejte těsto. Těsto s vyšším obsahem žitné mouky je dobré zadělávat ručně. Můžete použít i robot, ale nenechávejte v něm těsto dlouho míchat.
Po uhnětení těsto rozdělte na 12 stejných bochánků. Bochánky nechte na pomoučněné ploše a přikryté vlhkou utěrkou hodinu kynout.
Troubu předehřejte na 200°C. Na pečícím papíru rozválejte každý bochánek do tenka (asi na 1,5 mm). Nakonec posypte placku kořením a lněným semínkem a naposledy těsto přejeďte válečkem - koření se do těsta vtlačí a bude na něm lépe držet. Uprostřed každé placky vykrojte kolečko kvůli lepšímu propečení.
Pečící papír i s plackou přeneste na plech a každou placku hojně propíchejte vidličkou. Pečte 8-10 minut. Dobře hlídejte, placka musí být křupavá, alene připálená.
Nechte vychladnout na mřížce.