Kapří rizoto se zeleninou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 110 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g Rýže Arborio
  • 200 ml Víno bílé Hibernal ročník 2016
  • 200 g Sekaná rajčata loupaná
  • 4 lžíce Olivový olej
  • 2 lžíce Kečup rajčatový bez cukru s agáve sirupem
  • 0,5 lžičky Mletý černý pepř
  • 1 lžička Sůl Biosal
  • 600 g Kapr
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužky Česnek
  • 1 svazek Jarní cibulka
  • 2 ks Červená paprika
  • 1 lžíce Tymián

Rýži propláchněte a nechte okapat. Kapra zbavte kůže a vykostěte. Rybu nakrájejte na kousky, vložte do mísy, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a nechte odležet.

Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, mladou cibulku a papriku na větší kousky.

Na polovině oleje krátce orestujte osolenou rýži, přidejte sekaná rajčata, víno, kečup, česnek, tymián a vše zalijte horkou vodou, tak, aby její hladina sahala asi 1,5 cm nad rýži. Za stálého míchání přiveďte k varu. Rýži vařte 15-20 minut dokud se tekutina téměř nevsákne.

Na zbytku rozehřátého oleje opečete kousky kapra, maso vyjměte a na oleji pak opečte papriku, červenou cibuli a mladou cibulku. Zeleninu krátce orestujte a poté smíchejte s kapřími kousky a uvařenou rýží.

Nakoupit suroviny

BIOLINIE KONZERVA rajčata sekaná sterilovaná BIO 400 g

BIOLINIE KONZERVA rajčata sekaná sterilovaná BIO 400 g

33 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Kečup rajčatový bez cukru s Agáve sirupem BIO 500 ml

Kečup rajčatový bez cukru s Agáve sirupem BIO 500 ml

150 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Rýže Arborio BIO 500 g

Rýže Arborio BIO 500 g

79 Kč
Tymián BIO 25 g SONNENTOR

Tymián BIO 25 g SONNENTOR

49 Kč
Víno bílé Hibernal ročník 2016  VERITAS - pozdní sběr BIO 0,75 l

Víno bílé Hibernal ročník 2016 VERITAS - pozdní sběr BIO 0,75 l

152 Kč
Vybrat vše