Kapří rizoto se zeleninou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 110 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g rýže Arborio BIO PROBIO
  • 200 ml víno bílé Hibernal ročník 2016
  • 200 g rajčata sekaná sterilovaná BIO BIOLINIE
  • 4 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 2 lžíce kečup rajčatový bez cukru s agávovým sirupem
  • 0,5 lžičky pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • 1 lžička sůl jemná BIO BIOSAL
  • 600 g kapr
  • 1 ks citronová šťáva
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 2 ks červená paprika
  • 1 lžíce tymián BIO SONNENTOR

Rýži propláchněte a nechte okapat. Kapra zbavte kůže a vykostěte. Rybu nakrájejte na kousky, vložte do mísy, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a nechte odležet.

Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, mladou cibulku a papriku na větší kousky.

Na polovině oleje krátce orestujte osolenou rýži, přidejte sekaná rajčata, víno, kečup, česnek, tymián a vše zalijte horkou vodou, tak, aby její hladina sahala asi 1,5 cm nad rýži. Za stálého míchání přiveďte k varu. Rýži vařte 15-20 minut dokud se tekutina téměř nevsákne.

Na zbytku rozehřátého oleje opečete kousky kapra, maso vyjměte a na oleji pak opečte papriku, červenou cibuli a mladou cibulku. Zeleninu krátce orestujte a poté smíchejte s kapřími kousky a uvařenou rýží.

Nakoupit suroviny

Kečup rajčatový 500 ml BIO ZWERGENWIESE

Kečup rajčatový 500 ml BIO ZWERGENWIESE

111 Kč
Rýže Arborio 500 g BIO PROBIO

Rýže Arborio 500 g BIO PROBIO

111 Kč
Vybrat vše