Rýži propláchněte a nechte okapat. Kapra zbavte kůže a vykostěte. Rybu nakrájejte na kousky, vložte do mísy, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a nechte odležet.
Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, mladou cibulku a papriku na větší kousky.
Na polovině oleje krátce orestujte osolenou rýži, přidejte sekaná rajčata, víno, kečup, česnek, tymián a vše zalijte horkou vodou, tak, aby její hladina sahala asi 1,5 cm nad rýži. Za stálého míchání přiveďte k varu. Rýži vařte 15-20 minut dokud se tekutina téměř nevsákne.
Na zbytku rozehřátého oleje opečete kousky kapra, maso vyjměte a na oleji pak opečte papriku, červenou cibuli a mladou cibulku. Zeleninu krátce orestujte a poté smíchejte s kapřími kousky a uvařenou rýží.