Jarní špenátové muffiny

  • Typ receptu:
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 100 g Pšeničné bílá hladká mouka
  • 150 g Celozrnná mouka špaldová jemně mletá
  • Mořská sůl
  • Anglická slanina
  • 200 g Špenát
  • 2 lžičky Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • Sýr
  • 2 ks Vejce
  • 250 ml Podmáslí
  • Petržel
  • 70 g Máslo

Troubu předehřejte na 180°C.

V pánvi rozehřejte olej a opečte slaninu dokřupava. Mezitím dejte špenát (nebo kopřivy - medvědí česnek) do dřezu do síta a přelijte vroucí vodou z varné konvice, aby listy zavadly. Propláchněte studenou vodou a vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Nasekejte nahrubo.

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, jedlou sodu a většinu sýra. V jiné nádobě prošlehejte vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Přilijte k suchým přísadám a promíchejte. Přimíchejte zchladlou slaninu, špenát a petržel.

Těsto rozdělte do připravených malých forem a nebo do jedné velké a posypte zbylým sýrem. Pečte 18–20 minut dozlatova.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Celozrnná mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1 kg

Celozrnná mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1 kg

58 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

6 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Vybrat vše