Jarní špenátové muffiny

  • Typ receptu:
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 100 g Pšeničné bílá hladká mouka
  • 150 g Celozrnná mouka špaldová jemně mletá
  • Mořská sůl
  • Anglická slanina
  • 200 g Špenát
  • 2 lžičky Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • Sýr
  • 2 ks Vejce
  • 250 ml Podmáslí
  • Petržel
  • 70 g Máslo

Troubu předehřejte na 180°C.

V pánvi rozehřejte olej a opečte slaninu dokřupava. Mezitím dejte špenát (nebo kopřivy - medvědí česnek) do dřezu do síta a přelijte vroucí vodou z varné konvice, aby listy zavadly. Propláchněte studenou vodou a vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Nasekejte nahrubo.

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, jedlou sodu a většinu sýra. V jiné nádobě prošlehejte vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Přilijte k suchým přísadám a promíchejte. Přimíchejte zchladlou slaninu, špenát a petržel.

Těsto rozdělte do připravených malých forem a nebo do jedné velké a posypte zbylým sýrem. Pečte 18–20 minut dozlatova.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Celozrnná mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

Celozrnná mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

58 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

6 Kč
Vybrat vše