Jarní špenátové muffiny

  • Typ receptu:
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 100 g mouka pšeničná bílá hladká BIO PROBIO
  • 150 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • anglická slanina
  • 200 g špenátové listy
  • 2 lžičky prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • sýr
  • 2 ks vejce
  • 250 ml podmáslí
  • naťová petržel
  • 70 g máslo

Troubu předehřejte na 180°C.

V pánvi rozehřejte olej a opečte slaninu dokřupava. Mezitím dejte špenát (nebo kopřivy, medvědí česnek, jiné jarní byliny) do dřezu do síta a přelijte vroucí vodou z varné konvice, aby listy zavadly. Propláchněte studenou vodou a vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Nasekejte nahrubo.

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, jedlou sodu a většinu sýra. V jiné nádobě prošlehejte vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Přilijte k suchým přísadám a promíchejte. Přimíchejte zchladlou slaninu, špenát a petržel.

Těsto rozdělte do připravených malých forem a nebo do jedné velké a posypte zbylým sýrem. Pečte 18–20 minut dozlatova.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná hladká 1 kg BIO PROBIO

58 Kč
Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

45 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Vybrat vše