Jahelný quiche

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 6 porcí

Ingredience

  • 1 hrnek Jáhly
  • 1,2 l Mléko
  • 4 lžíce Celozrnná mouka špaldová jemně mletá
  • 50 g Máslo
  • 100 g Sýr
  • Petržel
  • 400 g Sezónní zelenina (cuketa, lilek, mrkev, brokolice, celer, květák, cibule)
  • Mořská sůl
  • Česnek
  • Olivový olej

Příprava:
Jáhly dvakrát spařte vroucí vodou a vodu slijte. Na olivovém oleji osmahněte jáhly a zalijte dvěma hrnky vody, přidejte lžičku soli. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte na mírném plameni pod poklicí 15 minut. Pod pokličkou nechte ještě 5-10 minut dojít. Mezitím si lehce povařte zeleninu v osolené vodě.

Připravte si bešamelovou omáčku: na másle lehounce osmahněte mouku, tak aby získala zlatavou barvu a za stálého míchání do ní přilévejte mléko tak dlouho, než vznikne krémová omáčka bez hrudek. Bešamelovou omáčku jemně osolte.

Jáhly smíchejte se zeleninou, nastrouhaným sýrem a nasekanými bylinkami, dochuťte solí. Vložte do tukem a moukou vysypané zapékací formy. Zalijte bešamelem a zapékejte ve vyhřáté troubě na 200 °C cca 15 minut tak, aby povrch získal jemnou krustu. 6. Podávejte teplé, posypané sýrem.

 

 

Photo by timothy muza

Nakoupit suroviny

Jáhly BIO - 500g

Jáhly BIO - 500g

41 Kč
Cel. mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

Cel. mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

41 Kč
55 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Vybrat vše