Jahelný quiche

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 6 porcí

Ingredience

  • 1 hrnek jáhly BIO PROBIO
  • 1,2 l mléko
  • 4 lžíce mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 50 g máslo
  • 100 g sýr
  • naťová petržel
  • 400 g sezónní zelenina (cuketa, lilek, mrkev, brokolice, celer, květák, cibule)
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • česnek
  • olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE

Příprava:
Jáhly dvakrát spařte vroucí vodou a vodu slijte. Na olivovém oleji osmahněte jáhly a zalijte dvěma hrnky vody, přidejte lžičku soli. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte na mírném plameni pod poklicí 15 minut. Pod pokličkou nechte ještě 5-10 minut dojít. Mezitím si lehce povařte zeleninu v osolené vodě.

Připravte si bešamelovou omáčku: na másle lehounce osmahněte mouku, tak aby získala zlatavou barvu a za stálého míchání do ní přilévejte mléko tak dlouho, než vznikne krémová omáčka bez hrudek. Bešamelovou omáčku jemně osolte.

Jáhly smíchejte se zeleninou, nastrouhaným sýrem a nasekanými bylinkami, dochuťte solí. Vložte do tukem a moukou vysypané zapékací formy. Zalijte bešamelem a zapékejte ve vyhřáté troubě na 200 °C cca 15 minut tak, aby povrch získal jemnou krustu. Podávejte teplé, posypané sýrem.

Photo by Timothy Muza

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

45 Kč
Jáhly 500 g BIO PROBIO

Jáhly 500 g BIO PROBIO

50 Kč
Vybrat vše