Jáhly spařte vroucí vodou a poté v hrnci zalijte 200 ml horké vody. Přidejte špetku soli a pod poklicí pozvolna vařte 15 minut. Nechte poté ještě 5 minut pod poklicí dojít.
Jáhly odklopte a za občasného promíchání nechte zchladnout, aby nebyly horké. Rozmixujte na kaši. Kaše bude poměrně hustá. Do vlažných jáhel zapracujte vejce. Poté přidejte kukuřičnou mouku se škrobem a důkladně promíchejte.
Pomoučenýma rukama na pomoučeném vále tvarujte šišky. Opatrně je vložte do vroucí osolené vody. Vařte 3 minuty, poté velice opatrně vyndejte na tác nebo talíř. Použijte ideálně dvě ploché vařečky, aby se vám šišky nerozlomily. Případně vyvalujte šišky kratší, budou se vám vyndávat lépe.
Horké šišky potřete plátkem másla. Naservírujte je na talíř. Podávejte s mletým mákem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.