Jahelné šišky s mákem

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g jáhly BIO PROBIO
  • 200 ml voda
  • 1 špetka sůl Himalajská jemná PROBIO
  • 1 ks vejce
  • 50 g mouka kukuřičná hladká BIO PROBIO
  • 10 g kukuřičný škrob BIO AMYLON
  • na dohotovení - máslo, mletý mák, cukr...

Jáhly spařte vroucí vodou a poté v hrnci zalijte 200 ml horké vody. Přidejte špetku soli a pod poklicí pozvolna vařte 15 minut. Nechte poté ještě 5 minut pod poklicí dojít.

Jáhly odklopte a za občasného promíchání nechte zchladnout, aby nebyly horké. Rozmixujte na kaši. Kaše bude poměrně hustá. Do vlažných jáhel zapracujte vejce. Poté přidejte kukuřičnou mouku se škrobem a důkladně promíchejte.

Pomoučenýma rukama na pomoučeném vále tvarujte šišky. Opatrně je vložte do vroucí osolené vody. Vařte 3 minuty, poté velice opatrně vyndejte na tác nebo talíř. Použijte ideálně dvě ploché vařečky, aby se vám šišky nerozlomily. Případně vyvalujte šišky kratší, budou se vám vyndávat lépe.

Horké šišky potřete plátkem másla. Naservírujte je na talíř. Podávejte s mletým mákem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.

Nakoupit suroviny

Škrob kukuřičný 200 g BIO AMYLON

Škrob kukuřičný 200 g BIO AMYLON

58 Kč
Jáhly 500 g BIO PROBIO

Jáhly 500 g BIO PROBIO

50 Kč
Sůl Himalajská jemná 1 kg PROBIO

Sůl Himalajská jemná 1 kg PROBIO

39 Kč
Vybrat vše