Jáhelná kaše

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 15 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 4 lžíce jáhly BIO PROBIO
  • skořice mletá BIO SONNENTOR
  • 1 kus jablko
  • 200 ml nápoj rýžový přírodní BIO ILSOLA BIO
  • ořechy vlašské BIO PROBIO
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • sirup javorový BIO BIOLINIE

Díky absenci lepku, vysoké výživové hodnotě, lehké stravitelnosti a nízkému glykemickému indexu je konzumace těchto drobných žlutých kuliček doporučována nejen bezlepkářům, diabetikům, rekonvalescentům, starším lidem a dětem včetně kojenců, ale i při hubnutí.

Jáhelná kaše na snídani je skvělou volbou hlavně v chladnějších měsících.

Jáhly spařte horkou vodou a spolu s mlékem je dejte do hrnce. Přidejte i skořici a špetku soli. Přiveďte k varu a jemně táhněte. Občas promíchejte a vařte do konzistence kaše. Mezitím nakrájejte jablko na menší kousky. Dejte do hrnce a přidejte skořici a lžičku sirupu. Vařte s trochou vody do měkka.

Kaši dejte do misky, přidejte vařené jablíčko, ořech a javorový nebo jiný sirup.

Nakoupit suroviny

Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

Skořice Cejlon mletá 40 g BIO SONNENTOR

57 Kč
Sirup javorový 250 ml BIO BIOLINIE

Sirup javorový 250 ml BIO BIOLINIE

194 Kč
Jáhly 500 g BIO PROBIO

Jáhly 500 g BIO PROBIO

50 Kč
Vybrat vše