Jáhelná kaše

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 15 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 4 lžíce Jáhly
  • Skořice mletá
  • 1 kus Jablko
  • 200 ml Rýžový nápoj přírodní
  • Vlašský ořech
  • Mořská sůl
  • Javorový sirup

Díky absenci lepku, vysoké výživové hodnotě, lehké stravitelnosti a nízkému glykemickému indexu je konzumace těchto drobných žlutých kuliček doporučována nejen bezlepkářům, diabetikům, rekonvalescentům, starším lidem a dětem včetně kojenců, ale i při hubnutí.

Jáhelná kaše na snídani je skvělou volbou hlavně v chladnějších měsících.

Jáhly spařte horkou vodou a spolu s mlékem je dejte do hrnce. Přidejte i skořici a špetku soli. Přiveďte k varu a jemně táhněte. Občas promíchejte a vařte do konzistence kaše. Mezitím nakrájejte jablko na menší kousky. Dejte do hrnce a přidejte skořici a lžičku sirupu. Vařte s trochou vody do měkka.

Kaši dejte do misky, přidejte vařené jablíčko, ořech a javorový nebo jiný sirup.

Nakoupit suroviny

Jáhly BIO - 500g

Jáhly BIO - 500g

41 Kč
Skořice mletá BIO 40g

Skořice mletá BIO 40g

49 Kč
Rýžový nápoj přírodní BIO 1l

Rýžový nápoj přírodní BIO 1l

63 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
BIOLINIE javorový sirup BIO - 250 ml

BIOLINIE javorový sirup BIO - 250 ml

155 Kč
178 Kč
Vybrat vše