Jáhelná kaše

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 15 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 4 lžíce Jáhly
  • Skořice mletá
  • 1 kus Jablko
  • 200 ml Rýžový nápoj přírodní
  • Vlašský ořech
  • Mořská sůl
  • Javorový sirup

Díky absenci lepku, vysoké výživové hodnotě, lehké stravitelnosti a nízkému glykemickému indexu je konzumace těchto drobných žlutých kuliček doporučována nejen bezlepkářům, diabetikům, rekonvalescentům, starším lidem a dětem včetně kojenců, ale i při hubnutí.

Jáhelná kaše na snídani je skvělou volbou hlavně v chladnějších měsících.

Jáhly spařte horkou vodou a spolu s mlékem je dejte do hrnce. Přidejte i skořici a špetku soli. Přiveďte k varu a jemně táhněte. Občas promíchejte a vařte do konzistence kaše. Mezitím nakrájejte jablko na menší kousky. Dejte do hrnce a přidejte skořici a lžičku sirupu. Vařte s trochou vody do měkka.

Kaši dejte do misky, přidejte vařené jablíčko, ořech a javorový nebo jiný sirup.

Nakoupit suroviny

BIOLINIE javorový sirup BIO - 250 ml

BIOLINIE javorový sirup BIO - 250 ml

178 Kč
Jáhly BIO 500 g

Jáhly BIO 500 g

41 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Rýžový nápoj přírodní Isola BIO 1000 ml

Rýžový nápoj přírodní Isola BIO 1000 ml

49 Kč
63 Kč
Skořice mletá BIO 40 g

Skořice mletá BIO 40 g

49 Kč
Vybrat vše