Jablkový koláč ze špaldové mouky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 300 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 2 ks vejce
  • 150 g máslo
  • 150 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 ks Vanilkový cukr Amylon
  • 200 g Jablko
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva AMYLON
  • sůl mořská jemná BIOSAL

Postup:

Všechny suroviny kromě bílků pečlivě smícháme v husté těsto, a pak jemně vmícháme sníh z bílků.

Jablka nakrájíme na tenké plátky a dáme na těsto. Pečeme podle vaší trouby na 170C cca 35 minut.

 

Poznámka: Uvedené množství ingrediencí vytvoří těsto do menšího plechu nebo dortové formy. Pokud budete chtít koláč péct na běžném velkém plechu, doporučujeme množství surovin zvýšit 1,5x.

Photo by Jackelin Slack

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

44 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Vanilkový cukr Amylon BIO 8 g

Vanilkový cukr Amylon BIO 8 g

9,60 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

6 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO PROBIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO PROBIO 500 g

47 Kč
Vybrat vše