Jablkový koláč ze špaldové mouky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 300 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 2 ks vejce
  • 150 g máslo
  • 150 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 ks cukr vanilkový BIO AMYLON
  • 200 g jablko
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • sůl mořská jemná BIO BIOSAL

Postup:

Všechny suroviny kromě bílků pečlivě smícháme v husté těsto, a pak jemně vmícháme sníh z bílků.

Jablka nakrájíme na tenké plátky a dáme na těsto. Pečeme podle vaší trouby na 170C cca 35 minut.

 

Poznámka: Uvedené množství ingrediencí vytvoří těsto do menšího plechu nebo dortové formy. Pokud budete chtít koláč péct na běžném velkém plechu, doporučujeme množství surovin zvýšit 1,5x.

Photo by Jackelin Slack

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

45 Kč
Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

10 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

8,20 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Vybrat vše