Jablkový koláč ze špaldové mouky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 300 g Celozrnná mouka špaldová jemně mletá
  • 2 ks Vejce
  • 150 g Máslo
  • 150 g Třtinový cukr přírodní
  • 1 ks Vanilkový cukr Amylon
  • 200 g Jablko
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva AMYLON
  • Mořská sůl

Postup:

Všechny suroviny kromě bílků pečlivě smícháme v husté těsto, a pak jemně vmícháme sníh z bílků.

Jablka nakrájíme na tenké plátky a dáme na těsto. Pečeme podle vaší trouby na 170C cca 35 minut.

 

Poznámka: Uvedené množství ingrediencí vytvoří těsto do menšího plechu nebo dortové formy. Pokud budete chtít koláč péct na běžném velkém plechu, doporučujeme množství surovin zvýšit 1,5x.

Photo by Jackelin Slack

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Celozrnná mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

Celozrnná mouka špaldová (jemně mletá) BIO 1kg

58 Kč
Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g  (H)

Třtinový cukr přírodní - BIO - 500g (H)

47 Kč
Vanilkový cukr Amylon BIO - 8g

Vanilkový cukr Amylon BIO - 8g

9,60 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO - 12g

6 Kč
Mořská sůl jemná 1kg

Mořská sůl jemná 1kg

30 Kč
Vybrat vše