Italská kapustičková polévka s dvouzrnkou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 300 g dvouzrnka BIO PROBIO
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 ks pórek
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce tymián BIO SONNENTOR
  • 2 ks mrkev
  • 3  kostky bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 1 lžička sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • 1 špetka pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • 1 plechovka rajčata sekaná sterilovaná BIO BIOLINIE
  • 20 ks růžičková kapusta
  • 4 lžíce parmazán

Dvouzrnku předem namočte, zkrátíte tak dobu jejího varu. 

Cibuli nasekejte nadrobno a zpěňte na oleji. Přidejte na kolečka nakrájený pórek, na plátky nasekaný česnek a tymián. Vše dobře promíchejte a nechte ještě asi 5 minut restovat. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, scezenou dvouzrnku, 3 kostky zeleninového bujónu a 1500 ml vody. Osolte, opepřete a vařte asi 15 minut.

Nakonec do polévky zamíchejte sekaná rajčata, na půlky rozkrojené kapustičky a vařte do změknutí asi dalších 20 minut.

Tip: polévku podávejte posypanou strouhaným parmazánem

 

 Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Dvouzrnka 500 g BIO PROBIO

Dvouzrnka 500 g BIO PROBIO

58 Kč
Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

42 Kč
Vybrat vše