Hummus

  • Typ receptu: Bezlepkové, Bezlaktózové, Veganské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 15 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g Cizrna
  • 2 stroužky Česnek
  • 3 lžíce Tahini
  • 3 lžíce Citron
  • 1   Olivový olej
  • 1   Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1   Sójová omáčka

Použijete-li suchou cizrnu je potřeba ji předem propláchnout proudem vody a pak nechat namáčet alespoň 10 – 12 hodin (ideálně přes noc). Druhý den vodu slijte a uvařte v nové vodě. Vařte do změknutí asi 60 min. V tlakovém hrnci je cizrna uvařená rychleji. Při vaření nemíchejte, stačí jen zatřepat nádobou. Cizrnu solte až po uvaření. Když je správně uvařená, dá se snadno rozmáčknout mezi prsty. Při vaření se doporučuje přidat k cizrně majoránku či kousek mořské řasy pro lepší stravitelnost.

Sterilovanou cirznu vařit nemusíte. Všechny přísady společně rozmixujte s trochou vody z cizrny. Mixujte dokud nevznikne hladká hmota. Na závěr dochuťte mořskou solí či kvalitní sójovou omáčkou. Ozdobte čerstvými lístky máty. Podávejte s pita chlebem nebo čerstvým kváskovým chlebem a zeleninovým salátem.

Nakoupit suroviny

Cizrna BIO 500 g

Cizrna BIO 500 g

65 Kč
BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Vybrat vše