Houbová pohanka s rukolou

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Bezlepkové, Veganské, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 200 g Pohankové kroupy
  • Olivový olej
  • 1 kostka Bujón zeleninový
  • 1 Cibule
  • 100 g Čerstvé houby
  • 2 stroužky Česnek
  • 1 lžička Citronová šťáva
  • Rukola
  • Sůl Biosal
  • Mletý černý pepř

Pohankové kroupy properte ve studené vodě a nechte okapat. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, očištěné houby na plátky.
Houby orestujte na oleji, přidejte cibulku s česnekem a za stálého míchání je nechte zpěnit. Podlijte 100 ml vývaru a poduste do změknutí. Pohanku orestujte na oleji, poté přilijte 300 ml zeleninového vývaru, citronovou šťávu a osolte. Pohanku vařte 3 minuty a 30 minut ji nechte dojít.
Houbovou směs smíchejte s pohankou a dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte rukolu, která jídlu dodá charakteristickou chuť.
Podávejte se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Pohanka kroupa BIO 500 g

Pohanka kroupa BIO 500 g

53 Kč
Vybrat vše