Dhal z červené čočky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 6 porcí

Ingredience

  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkev
  • 4 ks brambor
  • česnek
  • olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • curry sladké BIO SONNENTOR
  • 400 g fazole červená sterilovaná BIO BIOLINIE
  • 400 g rajčata sekaná sterilovaná BIO BIOLINIE
  • 200 g čočka červená loupaná BIO PROBIO
  • naťová petržel

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Pomocí drátěnky očistěte brambory a mrkev a nakrájejte je na kostky o velikosti 1 cm. Připravenou zeleninu vložte na pánev s rozehřátým olejem a za občasného míchání restujte 10 minut.

Mezitím zceďte a propláchněte fazole a nakrájejte rajčata, oloupejte a protlačte česnek. Fazole, rajčata, česnek, červenou čočku a kari přidejte do směsi, dobře promíchejte a zalijte 750 ml vařící vody. Vařte cca 20 minut – nejprve pod pokličkou, ke konci ji odkryjte, aby se odpařila přebytečná voda. Do hotového pokrmu zamíchejte nasekanou petrželku. Podávejte v miskách zdobené jogurtem. Vhodnou přílohou je pita chléb.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Čočka červená loupaná 500 g BIO PROBIO

Čočka červená loupaná 500 g BIO PROBIO

50 Kč
Vybrat vše