Dhal z červené čočky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 6 porcí

Ingredience

  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev
  • 4 ks Brambor
  • Česnek
  • Olivový olej
  • Kari
  • 400 g Fazole červená
  • 400 g Sekaná rajčata loupaná
  • 200 g Červená čočka loupaná
  • Petržel

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Pomocí drátěnky očistěte brambory a mrkev a nakrájejte je na kostky o velikosti 1 cm. Připravenou zeleninu vložte na pánev s rozehřátým olejem a za občasného míchání restujte 10 minut.

Mezitím zceďte a propláchněte fazole a nakrájejte rajčata, oloupejte a protlačte česnek. Fazole, rajčata, česnek, červenou čočku a kari přidejte do směsi, dobře promíchejte a zalijte 750 ml vařící vody. Vařte cca 20 minut – nejprve pod pokličkou, ke konci ji odkryjte, aby se odpařila přebytečná voda. Do hotového pokrmu zamíchejte nasekanou petrželku. Podávejte v miskách zdobené jogurtem. Vhodnou přílohou je pita chléb.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

BIOLINIE KONZERVA fazole červená Rossi BIO 400 g

BIOLINIE KONZERVA fazole červená Rossi BIO 400 g

37 Kč
BIOLINIE KONZERVA rajčata sekaná sterilovaná BIO 400 g

BIOLINIE KONZERVA rajčata sekaná sterilovaná BIO 400 g

33 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Červená čočka loupaná BIO 500 g

Červená čočka loupaná BIO 500 g

63 Kč
Vybrat vše