Dhal z červené čočky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 6 porcí

Ingredience

  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev
  • 4 ks Brambor
  • Česnek
  • Olivový olej
  • Kari
  • 400 g Fazole červená
  • 400 g Sekaná rajčata loupaná
  • 200 g Červená čočka loupaná
  • Vinný ocet kvasný
  • Petržel

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Pomocí drátěnky očistěte brambory a mrkev a nakrájejte je na kostky o velikosti 1 cm. Připravenou zeleninu vložte na pánev s rozehřátým olejem a za občasného míchání restujte 10 minut.

Mezitím zceďte a propláchněte fazole, zceďte a nakrájejte rajčata, oloupejte a protlačte česnek. Fazole, rajčata, česnek, červenou čočku a kari přidejte do směsi, dobře promíchejte a zalijte 750 ml vařící vody. Vařte cca 20 minut – nejprve pod pokličkou, ke konci ji odkryjte, aby se odpařila přebytečná voda. Do hotového pokrmu zamíchejte nasekanou petrželku. Podávejte v miskách zdobené jogurtem. Vhodnou přílohou je pita chléb.

Nakoupit suroviny

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
BIOLINIE KONZERVA fazole červená Rossi BIO 400g

BIOLINIE KONZERVA fazole červená Rossi BIO 400g

37 Kč
BIOLINIE KONZERVA rajčata sekaná BIO 400g

BIOLINIE KONZERVA rajčata sekaná BIO 400g

35 Kč
Červená čočka loupaná BIO 500g

Červená čočka loupaná BIO 500g

66 Kč
Bio vinný ocet kvasný Abrlovi BIO 250ml

Bio vinný ocet kvasný Abrlovi BIO 250ml

60 Kč
Vybrat vše