Čočkový salát

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské, Vegetariánské, Bezlepkové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 100 g čočka zelená BIO PROBIO
  • 50 g cizrna BIO PROBIO
  • 50 g čirok loupaný BIO PROBIO
  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 lžička sůl mořská jemná BIO BIOSAL
  • 1,4 lžičky pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • 400 g červená řepa
  • 1 kus červená paprika
  • 1 kus zelená paprika
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžíce vinný ocet kvasný
  • 2 lžíce Balsamico

Čočku uvaříte v jednom hrnci, dle návodu, čirok a cizrnu v druhém, (aby nedošlo k vzájemnému zabarvení luštěnin). Červenou řepu uvaříte do měkka, oloupejte a nechte vychladnout. Papriky nakrájejte na kostičky, osolte, zlehka osmažte na olivovém oleji, přidejte prolisovaný česnek, lžíci balsamica a ještě krátce dosmažte. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky, nasekejte petržel, najemno nakrájejte cibuli. Do uvařených luštěnin přidejte červenou řepu, osmažené papriky s česnekem, cibuli, petržel, koření a sůl, důkladně promíchejte a servírujte. Můžete ozdobit lísky čerstvé petržele nebo koriandru.


Tip: K salátu se výborně hodí balkánský sýr.

Nakoupit suroviny

Cizrna 500 g BIO PROBIO

Cizrna 500 g BIO PROBIO

54 Kč
Čočka zelená 500 g BIO PROBIO

Čočka zelená 500 g BIO PROBIO

68 Kč
Čirok loupaný 500 g BIO PROBIO

Čirok loupaný 500 g BIO PROBIO

46 Kč
Vybrat vše