Čočkový salát

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské, Vegetariánské, Bezlepkové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 100 g Zelená čočka
  • 50 g Cizrna
  • 50 g Čirok loupaný
  • 2 lžíce Olivový olej
  • 1 lžička Mořská sůl
  • 1,4 lžičky Mletý černý pepř
  • 400 g červená řepa
  • 1 kus Červená paprika
  • 1 kus Zelená paprika
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 lžíce Vinný ocet kvasný
  • 2 lžíce Balsamico

Čočku uvaříte v jednom hrnci, dle návodu, čirok a cizrnu v druhém, (aby nedošlo k vzájemnému zabarvení luštěnin). Červenou řepu uvaříte do měkka, oloupejte a nechte vychladnout. Papriky nakrájejte na kostičky, osolte, zlehka osmažte na olivovém oleji, přidejte prolisovaný česnek, lžíci balsamica a ještě krátce dosmažte. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na kostičky, nasekejte petržel, najemno nakrájejte cibuli. Do uvařených luštěnin přidejte červenou řepu, osmažené papriky s česnekem, cibuli, petržel, koření a sůl, důkladně promíchejte a servírujte. Můžete ozdobit lísky čerstvé petržele nebo koriandru.


Tip: K salátu se výborně hodí balkánský sýr.

Nakoupit suroviny

Bio vinný ocet kvasný Abrlovi BIO 250 ml

Bio vinný ocet kvasný Abrlovi BIO 250 ml

60 Kč
BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

BIOLINIE extra panenský olivový olej BIO 0,5 l

185 Kč
Čirok loupaný BIO 500 g

Čirok loupaný BIO 500 g

46 Kč
Cizrna BIO 500 g

Cizrna BIO 500 g

54 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Zelená čočka BEZLEPKOVÉ BIO 500 g

Zelená čočka BEZLEPKOVÉ BIO 500 g

38 Kč
48 Kč
Vybrat vše