Čirokovo-citronová buchta s višněmi

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 200 g mouka čiroková hladká BIO PROBIO
  • 100 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 ks cukr citrónový AMYLON
  • 2 lžičky prášek kypřicí do pečiva AMYLON
  • 1 špetka sůl mořská jemná BIOSAL
  • 100 g máslo
  • 2 ks vejce
  • 200 ml mléko
  • dle chuti višně naložené v rumu

Smíchejte čirokovou mouku, cukry, prášek do pečiva a sůl. Zchladlé rozpuštěné máslo vyšlehejte s vejci a mlékem. Tekuté ingredience přilijte k sypkým a vše dobře promíchejte.

Těsto vlijte do chlebové formy nebo jeleního hřbetu a posypte višněmi naloženými v rumu.

Pečte na 175 °C asi 35 minut.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

Kypřící prášek do pečiva AMYLON BIO 12 g

6 Kč
Citrónový cukr Amylon BIO 20 g

Citrónový cukr Amylon BIO 20 g

8 Kč
Mouka čiroková hladká 450 g BIO BEZLEPKOVÁ PROBIO

Mouka čiroková hladká 450 g BIO BEZLEPKOVÁ PROBIO

50 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO PROBIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO PROBIO 500 g

47 Kč
Vybrat vše