Do mísy nasypejte mouku. Doprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Zaprašte špetkou cukru a zalijte teplou vodou. Nesmí být horká, aby droždí nezabila. Přikryjte mísu utěrkou a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut. Pak přidejte sůl a olej a vypracujte pružné těsto. Nechte v míse pod utěrkou kynout 45 minut.
Připravte si rajčatovou omáčku - rajčata vložte do vysoké misky, přidejte rozdrcený česnek, bylinky, protlak a sůl a rozmixujte najemno.
Těsto rozdělte na 8 kousků a vytvořte placky. Můžete si pomoct válečkem, anebo těsto vytahejte prsty. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem.
Každou placku potřete rajčatovou omáčkou a podle chuti a fantazie obložte šunkou, zeleninou. Můžete použít i tuňáka, olivy, cibulku nebo další oblíbené ingredience.
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C – horkovzduch. Pečte asi 10 minut, dozlatova. Chvíli před koncem pečení posypejte sýrem a nechte krátce zapéct.