Celozrnné linecké s mákem a povidly

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 200 g mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 20 g mák modrý BIO PROBIO
  • 25 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 1 ks žloutek
  • 120 g máslo
  • povidla švestková BIO ZWERGENWIESE

Suroviny na těsto zpracujte dohromady. Těsto zabalte do fólie a nechte přes noc odpočívat.

Těsto nechte trochu povolit a poté na pomoučené ploše vyválejte na plát silný asi 2 mm. Vykrajujte tvary pečiva, z nichž polovina bude mít uprostřed vykrojený menší otvor.

Pečivo položte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 8 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

Slepujte povidly.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

56 Kč
Povidla švestková 225 g BIO ZWERGENWIESE

Povidla švestková 225 g BIO ZWERGENWIESE

104 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Mák modrý BIO 250 g PROBIO

Mák modrý BIO 250 g PROBIO

71 Kč
Vybrat vše