Bulgurové casserolle

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g Pšeničný bulgur
  • 400 g Sekaná rajčata loupaná
  • 400 g Cizrna
  • 3 lžíce Olivový olej
  • 1 lžíce Třtinový cukr přírodní
  • Sůl Biosal
  • 0,5 lžičky Mletý černý pepř
  • 3 stroužky Česnek
  • 200 g Špenát
  • 1 hrst Máta
  • Parmazán

Bulgur připravte dle návodu na obale a nechte jej vychladnout.

Na olivovém oleji osmažte česnek, přidejte rajčata, cukr, sůl a nove koření nebo skořici. Přiveďte k varu a snižte teplotu. Vařte, dokud se rajčata nerozvaří do voňavé omáčky, asi 15 minut. Dochuťte solí a pepřem.

Špenát spařte a přebytečnou vodu vymačkejte (nebo použijte mražený). Špenát nakrájejte na hrubo a smíchejte s bulgurem. Přidejte nasekanou mátu, cizrnu, 1 polévkovou lžíci olivového oleje a ½  připravené rajčatové omáčky. Vše promíchejte.

Pekáček vymažte olejem a rozprostřete do něj připravenou směs. Zalijte zbývající rajčatovou omáčkou a posypte strouhaným parmazánem.

Pečte na 180 °C, dokud sýr nezezlátne, cca 30 minut.

Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem.

Nakoupit suroviny

BIOLINIE KONZERVA rajčata sekaná sterilovaná BIO 400 g

BIOLINIE KONZERVA rajčata sekaná sterilovaná BIO 400 g

33 Kč
BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

BIOLINIE Olej olivový BIO extra panenský BIO 0,5 l

185 Kč
Cizrna BIO 500 g

Cizrna BIO 500 g

54 Kč
Mořská sůl jemná 1 kg

Mořská sůl jemná 1 kg

30 Kč
Pepř černý mletý BIO 35 g

Pepř černý mletý BIO 35 g

55 Kč
Pšeničný bulgur BIO 500 g

Pšeničný bulgur BIO 500 g

42 Kč
Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

Třtinový cukr přírodní BIO 500 g

47 Kč
Vybrat vše