Bulgurové casserolle

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g bulgur pšeničný BIO PROBIO
  • 400 g rajčata sekaná sterilovaná BIO BIOLINIE
  • 400 g cizrna BIO PROBIO
  • 3 lžíce olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 lžíce cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • sůl jemná BIO BIOSAL
  • 0,5 lžičky pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • 3 stroužky česnek
  • 200 g špenátové listy
  • 1 hrst máta
  • parmazán

Bulgur připravte dle návodu na obale a nechte jej vychladnout.

Na olivovém oleji osmažte česnek, přidejte rajčata, cukr, sůl a nove koření nebo skořici. Přiveďte k varu a snižte teplotu. Vařte, dokud se rajčata nerozvaří do voňavé omáčky, asi 15 minut. Dochuťte solí a pepřem.

Špenát spařte a přebytečnou vodu vymačkejte (nebo použijte mražený). Špenát nakrájejte na hrubo a smíchejte s bulgurem. Přidejte nasekanou mátu, cizrnu, 1 polévkovou lžíci olivového oleje a ½  připravené rajčatové omáčky. Vše promíchejte.

Pekáček vymažte olejem a rozprostřete do něj připravenou směs. Zalijte zbývající rajčatovou omáčkou a posypte strouhaným parmazánem.

Pečte na 180 °C, dokud sýr nezezlátne, cca 30 minut.

Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem.

Nakoupit suroviny

Cizrna 500 g BIO PROBIO

Cizrna 500 g BIO PROBIO

54 Kč
Bulgur pšeničný 500 g BIO PROBIO

Bulgur pšeničný 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Vybrat vše