Bezlepkový mazanec

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 150 min.
  • Množství: 5 porcí

Ingredience

  • 1 ks směs bezlepková na pečení BIO PROBIO
  • 1 ks sušené droždí
  • 120 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl BIO BIOSAL
  • 80 g máslo
  • 1 ks žloutek
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce rozinky BIO PROBIO
  • 1 ks mandle plátky

Z moučné směsi odeberte 30 g na podsypávání a zbytek smíchejte s droždím, cukrem a špetkou soli.

Přidejte vlažné mléko, změklé máslo, žloutek a celé vejce a zadělejte těsto. Nakonec k těstu vsypte rozinky a ještě dál těsto míchejte, aby se rovnoměrně do těsta zapravily.

Těsto v míse zakryjte utěrkou a nechte 90 minut kynout.

Na pečicí plech položte arch papíru a lehce poprašte odebranou částí moučné směsi. Trochou mouky posypejte i pracovní podložku a na ní překlopte těsto. Těsto krátce propracujte a vytvarujte bochánek. Ten přendejte na připravený plech a dotvarujte.

Vejce prošlehejte se lžící vody nebo mléka a potřete mazanec. Na vrchu lehce nařízněte do křížku. Nakonec posypejte plátky mandlí.

Troubu vyhřejte na 200 °C. Mazanec vložte do trouby, teplotu ztlumte na 180 °C a pečte 45 minut.

Nakoupit suroviny

Směs bezlepková na pečení 500 g BIO PROBIO

Směs bezlepková na pečení 500 g BIO PROBIO

77 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

48 Kč
Rozinky 200 g BIO PROBIO

Rozinky 200 g BIO PROBIO

44 Kč
Mandle plátky 100 g BIO PROBIO

Mandle plátky 100 g BIO PROBIO

93 Kč
Vybrat vše