Bezlepkové vanilkové rohlíčky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 150 g směs bezlepková na pečení BIO PROBIO
  • 150 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 100 g mandle celé BIO PROBIO
  • 1 ks cukr vanilkový BIO AMYLON
  • 125 g máslo
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka sůl jemná BIO BIOSAL

Do mísy prosejte bezlepkovou směs a mletý cukr, přidejte vanilkový cukr, nasekané mandle a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, vejce a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice minimálně na 1 hodinu (nejlépe na 8 hodin) odpočinout.

Těsto znovu propracujte, vytvořte váleček o průměru cca 1,5 cm a nakrájejte na stejně velké cca 1 cm široké kousky. Z těchto kousků vyválejte rohlíčky, ty položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 160 °C 8-10 minut. Ještě teplé rohlíčky obalte v moučkovém cukru.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

Nakoupit suroviny

Směs bezlepková na pečení 500 g BIO PROBIO

Směs bezlepková na pečení 500 g BIO PROBIO

60 Kč
Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

10 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše